Συνάντηση είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τον Πρόεδρο του Σωματείου «Διάζωμα» κ. Σταύρο Μπένο.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια ΑΜΘ και το «Διάζωμα» για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος τουριστικής ανάδειξης της διαδρομής της αρχαίας Εγνατίας οδού και των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων της περιοχής μας που συνδέονται με αυτήν.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει ταυτόχρονη ενεργοποίηση και συνεργασία φορέων του κράτους, της αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού κόσμου και της κοινωνίας των πολιτών για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Το «Διάζωμα», τόνισε ο κ. Μπένος, μπορεί να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους φορείς που θα εργαστούν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενώ ο κ. Μέτιος από την πλευρά του επεσήμανε ότι στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού μπορεί να υπάρξει γόνιμη συνάντηση του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Κώστας Αντωνιάδης, τα μέλη του «Διαζώματος» κ. Γιάννης Λασκαράκης, κ. Γιάννης Ζυρίνης και κ. Άρτεμις Τσολάκη, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης κ. Χρύσα Καραδήμα και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.