Εκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης – Δέκα νεκροί και πενήντα τραυματίες

Εκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης – Δέκα νεκροί και πενήντα τραυματίες

 

Δέκα νεκροί και πενήντα τραυματίες είναι ο απολογισμός των εκρήξεων που σημειώθηκαν σε δύο διαφορετικούς σταθμούς στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα με τον Ρώσο κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Οπως αναφέρει το ίδιο πρακτορείο οι εκρηκτικοί μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν εντός των συρμών και ο ένας από αυτούς ήταν γεμάτος με μεταλλικά σφαιρίδια, ώστε να προκληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

Ολοι οι σταθμοί του μετρό παραμένουν κλειστοί.

Δεν αποκλείει τρομοκρατικό χτύπημα η Μόσχα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν εξακριβωθεί τα αίτια της έκρηξης ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

«Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι σαφή, είναι πολύ νωρίς. Εξετάζουμε ως πιθανή αιτία την τρομοκρατία όπως και την εγκληματική ενέργεια», δήλωσε, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι έχει ήδη μιλήσει με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της έκρηξης βρίσκονταν στην Αγία Πετρούπολή, όπου συμμετείχε στο 4ο φόρουμ τοπικών και περιφερειακών μέσων ενημέρωσης, από το οποίο εν συνεχεία θα αναχωρούσε για να συναντήσει τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, με τον οποίο θα συζητούσε άλυτα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο προϊστάμενος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας δήλωσε πως θα αυξηθούν σημαντικά τα μέτρα ασφαλείας σε ολόκληρη τη χώρα, χωρίς να σχολιάζει περαιτέρω σχετικά με την έκρηξη.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Xanthi Times

Ηλεκτρονική εφημερίδα Xanthitimes.gr ειδήσεις από την Ξάνθη, Α.Μ.Θ, την Ελλάδα και τον κόσμο. Έγκαιρη και έγκυρη Ενημέρωση - www.xanthitimes.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2023

Απρίλιος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Κατασκευή ιστοσελίδων & eshop

Υπηρεσίες Κατασκευής & Φιλοξενίας Ιστοσελίδων