Το θέμα που απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας αναφορικά με  την αγορά του Παιδικού Σταθμού επί της Σάρδεων, η XanthiTimes.gr ζήτησε διευκρινήσεις από τον δήμαρχο Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλο   ο οποίος τόνισε ότι το θέμα ακόμη δεν έχει κλείσει και ο δήμος Ξάνθης ακούγοντας τις ανάγκες από Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής αλλά και τους δημότες, επανεξετάζει το όλο θέμα.

Ποιο συγκεκριμένα, όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος, ιδιώτης εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να πωλήσει τον παιδικό σταθμό και ο δήμος Ξάνθης προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του δήμου σε παιδικό σταθμό το αξιολογεί.

Ο παιδικός σταθμός λειτουργούσε  επί της Σάρδεων. Ο δήμος Ξάνθης προκειμένου να συζητηθεί το όλο θέμα και να γίνει συγκεκριμένη πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο,  κάλεσε ορκωτούς εκτιμητές για να εκτιμήσουν την αξία του ακινήτου και οι οποίοι το εκτίμησαν  στην αξία των 340.000 ευρώ.

Εκτιμάτε ότι αν ο ιδιώτης θέλει να πωλήσει το ακίνητο του σε χαμηλότερη τιμή, ο δήμος είναι εκεί για να το συζητήσει και πάντοτε στην λογική η όλη συζήτηση να είναι προς το συμφέρον του Δήμου.

Ο δήμαρχος εκτιμά ότι αν μπει  ο δήμος  στην διαδικασία να αγοράσει ακίνητο, να σχεδιάσει και να κτίσει έναν νέο παιδικό σταθμό,  εκτός από το υψηλό κόστος, υπάρχει ο χρόνος ο οποίος θα είναι μεγάλος για να τελειώσει και κρίνει ότι η αγορά, αν είναι συμφέρουσα για τον δήμο, είναι μία καλή λύση για να έχουν οι συνδημότες μας γρήγορα ένα λειτουργικό, αξιόπιστο παιδικό σταθμό ο οποίος και θα αποδοθεί άμεσα στην κοινωνία.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι η νομική υπηρεσία η οποία πλέον συζητά για το θέμα, εντείνει την προσοχή της στο παρών κτίριο το οποίο πρέπει να είναι απαλλαγμένο από βάρη και κάνει ενέργειες να αγοραστεί στην χαμηλότερη δυνατή  τιμή από αυτήν που έχουν υπολογίσει  οι ορκωτοί εκτιμητές.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος, η πρόταση της κας Παρτσαλίδου να προσεχθεί ιδιαίτερα η έρευνα για τυχών υπάρχοντα βάρη στο ακίνητο και πριν την οποιαδήποτε υπογραφή του συμβολαίου, πρέπει  να υπάρχουν οι σχετικές βεβαιώσεις απαλλαγής βαρών από τις τράπεζες,  βρίσκει σύμφωνο τον δήμαρχο ο οποίος τέλος σημείωσε ότι τον ενδιαφέρει η διαφάνεια και η εξυπηρέτηση της κοινωνίας..