ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ

ΕΠΙΒΕΒΑΙΟΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ   ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ;

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Τα όπλα που βρέθηκαν μέσα στο τζαμί δεν ήταν για κυνήγι.

Ήταν όπλα που προορίζονταν να εκτελέσουν κάποιον χωρίς να κάνουν θόρυβο και γίνει αντιληπτός ο εκτελεστής.

Δεν λέμε ότι ο ιμάμης είναι εκτελεστής όμως ο σιγαστήρας είναι ειδικό εξάρτημα και τον χρησιμοποιεί αυτός που κάνει χρήση του όπλου. Βέβαια  δεν είναι ανάγκη η «παρέμβαση» να γίνει στην Θράκη και δεν είναι απαραίτητο το συγκεκριμένο όπλο να εξυπηρετούσε καθαρά αντεθνική αποστολή.

Μπορεί ο χρήστης να είναι άλλος.  Να είναι μαφιόζος, ληστής, εκβιαστής, «προστάτης» και πολλά πράγματα που μπορούν να συνδυαστούν με ένα όπλο που φορά σιγαστήρα και απλά να το έκρυψε εκεί, όντας σίγουρος για την «ευαισθησία» την απραξία της Ελληνικής Πολιτείας να επιβάλλει τον νόμο που έχει να κάνει με την Εθνική Ασφάλεια,  ειδικά στην Θράκη.

Ή απλά ο χρήστης των όπλων να περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία και κατόπιν εντολής των «αφεντικών» του  να εκτελούσε τον στόχο.

Ο στόχος  μπορεί να έχει να κάνει από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ξάνθη, μέχρι και ενός πολίτη Χριστιανού ή Μουσουλμάνου, προκειμένου το προξενείο να πετύχει τους σκοπούς του. Το προξενείο δεν εξετάζει αν αυτός που θα πάθει ζημιά είναι χριστιανός ή μουσουλμάνος. Δεν έχει να κάνει με την θρησκεία αλλά με την επεκτατική εξωτερική πολιτική της Άγκυρας.

Η θρησκεία για την Άγκυρα είναι το όχημα που θα πετύχει τον σκοπό της. Είναι το αφήγημα για να ακολουθήσουν όσο γίνεται περισσότεροι αφελής μουσουλμάνοι το αφήγημα της και το παραμύθι της.

Άρα οι πολίτες της Θράκης είτε είναι Χριστιανοί είτε μουσουλμάνοι θα έχουν την ίδια τύχη αν φτάσει η ώρα να αναμετρηθούν ανοιχτά οι δύο χώρες. Δηλαδή η Ελλάδα και η Τουρκία.

Αν ήμασταν Χώρα που σέβεται τον εαυτό της και νοιάζεται για την ειρήνη στην περιοχή,  θα έπρεπε σε 24 ώρες να «ξηλωθεί» το προξενείο και  όλα τα τζαμιά να είχαν ξετιναχτεί στην έρευνα με δεδομένο ότι υπάρχει πληθώρα δημοσιευμάτων που μιλά για κήρυγμα μίσους τις Παρασκευές στα τζαμιά και όπως λένε οι πληροφορίες «κυκλοφορούν» στην Θράκη πάνω από 3000 όπλα σε χέρια παραστρατιωτικής μουσουλμανικής οργάνωσης χρηματοδοτούμενη από το Προξενείο και ποιος ήταν μέχρι χθες ο ποιο ασφαλής χώρος για να κρυφτούν αυτά τα όπλα; Μα φυσικά τα τζαμιά.

Τώρα μετά την διάσταση που πήρε το θέμα, το «πουλάκι» πέταξε και αν υπήρχαν όπλα στα υπόλοιπα τζαμιά κρυμμένα, τώρα έχουν εξαφανιστεί.

ΑΝ … ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.