Το περασμένο μήνα έγινε ένα παιδί τεσσάρων χρόνων είδε ότι η μητέρα του δεν ήταν καλά, έτσι μέσα από την Siri Assistant των Apple συσκευών χρησιμοποίησε την έκτακτη ανάγκη

Ο μικρός Roman, όπου μαζί με την οικογένεια του κατοικούν στο Kenley περιοχή του Croydon στο Ηνωμένο Βασίλειο, βρήκε την μητέρα του ακίνητη στο πάτωμα. Έτσι, ο μικρός έψαξε να βρει το τηλέφωνο της οπότε και χρησιμοποίησε το iPhone της έβαλε το αντίχειρα της μητέρας του στο κουμπί την έναρξης και επικαλέστηκε την Siri ώστε να της ζητήσει βοήθεια.

Έτσι, συνδέθηκε στην κλήση της έκτακτης ανάγκης ο μικρός Roman και μόλις σε 13 λεπτά έφτασε ιατρική βοήθεια, αφού πρώτα εντόπισαν την τοποθεσία του και έτσι η μητέρα του ανέκτησε της αισθήσεις της.

Δεν είναι σαφές, ωστόσο, αν το παιδί είχε την δυνατότητα ώστε να καλέσει το ίδιο τον αριθμό της έκτακτης ανάγκης, αλλά ήταν τυχερός που μπόρεσε να καλέσει για βοήθεια μέσα από αυτόν τον τρόπο της τεχνολογίας. Οπού μέρα με την μέρα τα παιδιά καταλαβαίνουν όλο και περισσότερα πράγματα για αυτήν.

Όμως, η Amazon Alexa και το Google Home μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια δωρεάν υπηρεσία που ονομάζεται Ask My Buddy και στέλνει ειδοποίηση στο όνομα της επαφής που έχουμε ορίσει για την έκτακτη ανάγκη.

Τέλος, όμως, παρότι ο μικρός ήρωας έσωσε την μητέρα του θα χρειαστεί πολύ ακόμη δουλεία από της εταιρίας ώστε να χρησιμοποιηθούν  σωστά τέτοιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκη