Φίλος που ήταν παρόντας χθες, κατά την διάρκεια της κατάθεσης των στεφάνων, λίγο πριν την παρέλαση, μας είπε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την φορά, δεν κατέθεσαν όπως κάθε χρόνο μπουκέτα με γαρίφαλα αλλά κανονικά δάφνινο στεφάνι όπως όλοι οι εκπρόσωποι των επισήμων και των θεσμών.

Ήταν τόσο μεγάλη η έκπληξη του που δεν μπορούσε να εξηγήσει την στροφή τους από το μπουκέτο τα γαρύφαλλα σε δάφνινο στεφάνι.

Μα είναι τόσο απλό αγαπητέ φίλε. Το προσωπείο της διαφορετικότητας θα σε κάνει μία φορά βουλευτή ίσα ίσα να κεντρίσεις κάποιους «προοδευτικούς» της Ξάνθης, να τους πάρεις την ψήφο και μετά μην τον είδατε.

Οι βουλευτές της Ξάνθης γνωρίζουν ότι μέχρι τώρα όλα τους ήρθαν βολικά. Ο κόσμος πίστεψε στα τερατώδη ψέματα του κόμματος τους και είπε να κάνει την διαφορά αμείβοντας τους με το βουλευτιλίκι. Έλα όμως που η εξουσία είναι γλυκιά και οι άνθρωποι κατάλαβαν ότι για να ξαναβγούνε πρέπει να ξαναγυρίσουν στις παλιές καλές συνήθειες.

Άλλωστε κανένας δεν ξέρει πότε θα γίνουν εκλογές και το μόνο βέβαιο είναι ότι ούτε οι ίδιοι οι βουλευτές της Ξάνθης, άλλωστε μόνο για να ψηφίζουν τα μνημόνια τους έχουν, το γνωρίζουν. Οπότε σου λέει δεν ξαναγυρνάμε στα παλιά μήπως και πιστέψουν ότι εμείς είμαστε «προοδευτικοί» μεν αλλά, παραδοσιακοί δε.