ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΗΚΡΕΜΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

Σίγουρα δεν περιμέναμε να μας πει ο Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι μέρες που ζει ο τόπος είναι μέρες του 2015 και ότι πλέον τα λόγια είναι περιττά μιας και είναι θέμα λίγων μηνών, το Δημόσιο να σταματήσει να χρηματοδοτεί τα Νοσοκομεία, τα σχολεία, να πληρώνει συνταξιούχους και Δημοσίους υπαλλήλους αν δεν κλείσουν την αξιολόγηση για να εκταμιευτεί χρήμα όχι βέβαια για την ανάπτυξη αλλά για να πληρωθούν οι πιστωτές.

Γράφαμε από τον Γενάρη ότι δυστυχώς ο κ. Τσίπρας και η παρέα του θα οδηγήσει εδώ τα πράγματα και θα φτάσει πάλι η Χώρα έτοιμη να πέσει στον Γκρεμό. Είναι πράγματα χιλιοειπωμένα και χιλιοακουσμένα και όλως περιέργως ενώ όλοι αντιλαμβάνονταν ότι η Χώρα θα φτάσει εδώ που έφτασε και τα μέτρα που θα υπογράψει – αυτό είναι βέβαιο-θα είναι πολύ χειρότερα από ότι αν τελείωνε την αξιολόγηση τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο και η ίδια η κυβέρνηση, εκτός από το να διορίζει “ειδικούς συμβούλους” “αυτομακαρίζεται”.

Για να αντιληφθεί κανείς που έχουν φτάσει τα πράγματα, αρκεί και μόνον η φράση του ευρωβουλευτή Χρυσόγελου που λέει ότι αν δεν κλείσει η αξιολόγηση θα γίνει παύση πληρωμών από το Δημόσιο.Λέει χαρακτηριστικά: “‘Θέλω να ελπίζω ότι μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι τις 7 Απριλίου που θα γίνει το επόμενο Eurogroup στη Μάλτα, διότι διαφορετικά το επόμενο (σ.σ. Eurogroup) θα είναι στις 22 Μάιου και μετά στις 15 Ιουνίου. Εκεί πλησιάζει επικίνδυνα ο Ιούλιος που πρέπει να γίνουν μεγάλες πληρωμές τοκοχρεολυσίων, κοντά στα επτά δισ. ευρώ, που είτε δεν θα μπορέσουν να βρεθούν, είτε θα βρεθούν με “αίμα και άμμο”, σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.  και κρατάμε το “Αίμα και Άμμος”.  Αν γίνει κάτι τέτοιο πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την πορεία της και τις αντοχές του Ελληνικού Λαού, όταν το μεγαλύτερο κομμάτι του,  αλλά και της αγοράς, στηρίζεται από τις συντάξεις και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων;

Όταν οι ίδιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι η Χώρα πάει σε στάση πληρωμών, είναι απορίας άξιο, για το τι ακριβώς περιμένει ο Τσίπρας και η παρέα του για να κλείσει την αξιολόγηση, να εκταμιευτεί η δόση για να πληρωθούν οι  πιστωτές τον Ιουλίου και επιτέλους η Ελλάδα να ηρεμήσει; Κάποιο θαύμα; Επιστροφή στην Δραχμή; Να λυπηθούν οι δανειστές μας τους Έλληνες; 

Το ότι ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  χτυπάει το καμπανάκι στην κυβέρνηση δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Αντιλαμβάνεται και ο ποιο αδαής ότι αν η κυβέρνηση πάψει να πληρώνει τις υποχρεώσεις της,  τότε θα γίνει ότι δεν έγινε ποτέ στην ιστορία της Ελλάδος. Να βγει ο κόσμος στους δρόμους με αριστερή κυβέρνηση.

Ημερομηνία “πτώσης” θεωρείτε η 7η Απριλίου  που θα συνεδριάσει το Eurogroup.. μετά.. “ΑΙΜΑ και ΑΜΜΟΣ”