ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

ΜΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ ΣΤΟΥΣ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ» ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Γιόρτασε σήμερα οι Ξάνθη και απέδωσε τιμές στους ήρωες του 1821 που έδωσαν το αίμα τους για να μπορούνε σήμερα οι νεοέλληνες να αναπνέουν ελεύθερα, απολαμβάνοντας τους καρπούς της θυσίας τους.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Η πόλη της Ξάνθης σημαιοστολίστηκε από την προηγουμένη και φωταγωγήθηκαν τα δημόσια καταστήματα της πόλης. Εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατατέθηκαν  στεφάνια από Σχολεία, Προσκόπους, Οδηγούς, Συλλόγους, Οργανισμούς, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Οργανώσεις, Σωματεία, Ιδρύματα. Τιμές απέδωσαν το τμήμα Προσκόπων και η φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης. Υπεύθυνοι ορίζονται οι υπάλληλοι της Π.Ε. Ξάνθης Τσανοπούλου Κλεάνθη και Πετρίδης Μάριος.

Το Σάββατο της 25ης Μαρτίου στις  07:00  ακούστηκαν χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις εκκλησίες, θούρια και εμβατήρια από τις φιλαρμονικές του Δ΄Σ.Σ και του Δήμου Ξάνθης και πραγματοποιήθηκε στις   8:30 το πρωί επίσημη έπαρση της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Τιμές απέδωσε το Στρατιωτικό Άγημα και η Μουσική του Δ΄Σ.Σ.

Στις 10.30   εψάλλει επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμoνος με τη συμμετοχή του κλήρου της πόλης μας . Εκφώνηση πανηγυρικού από τον κ. Κούτρα Χρήστο, Δ/ντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης και στις   11:00 ακλούθησε λιτή δεξίωση στην Αντιπεριφέρεια. Στην συνέχεια ακολούθησε η  Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος. Κατάθεση στεφάνων από τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, τον Στρατηγό Δ/τή Δ΄Σ.Σ., τον Δήμαρχο Ξάνθης, τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ., τον Αστυνομικό Δ/ντή Ξάνθης, τον Λιμενάρχη Λάγους, τον Δ/τή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών, τον Σύνδεσμο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών, τους εκπροσώπους αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων και όλες τις Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις και στις  12:00 ξεκίνησε η Παρέλαση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, εθελοντών του Ε.Ε. Σταυρού, Συλλόγων, Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Οδηγών και Τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων. Την ευθύνη της παρέλασης των μαθητών είχε η κα Ζήση Σοφία, Υπεύθυνη του Τμ.Φυσικής Αγωγής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Ξάνθης.

Κατά την διάρκεια της παρέλασης το πλήθος κόσμου που παραβρέθηκε και χειροκρότησε τους μαθητές και τα ένοπλα τμήματα του ΔΣΣ έστειλε βροντερό μήνυμα στους προοδευτικούς που θέλουν την κατάργηση των παρελάσεων. Στο τέλος της παρέλασης ακολούθησαν δηλώσεις όπως είθισται.

ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΕΙΟ κκ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ: «Ο κόσμος αυτόβουλα ήρθε στην παρέλαση».

Στην δήλωση του ο Σεβασμιότατος Ξάνθης και Περιθεωρείου έστειλε σαφέστατο μήνυμα προς την κυβέρνηση της «αριστεράς» που θέλει να καταργήσει τις παρελάσεις στα πλαίσια του «προοδευτισμού» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι χιλιάδες πολίτες που παρακολούθησαν την παρέλαση ήρθαν μόνοι τους και δεν τους υποχρέωσε κανένας.

 

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΞΑΝΘΗΣ Κ. ΖΓΝΑΦΕΡΗΣ: «Τμήματα της πολιτικής ηγεσίας είναι κατώτερα των περιστάσεων»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Ζαγναφέρης μιλώντας για την κρίση, έκανε αναφορά στα στελέχη της πολιτικής ζωής του τόπου, συμπεριλαμβανομένης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των συνδικαλιστών τα οποία είναι κατώτερα των περιστάσεων αφήνοντας σαφέστατα αιχμές κατά της κυβέρνησης η οποία λόγω της ανικανότητας της συντηρεί την κρίση και το σύσρσημο της Χώρας στην αβεβαιότητα.

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Δ΄ΣΣ ΚΑΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: «Εκπέμπουμε το μήνυμα ασφάλειας στους «γείτονες» μας».

Στην δήλωση του ο Στρατηγός Διοικητής του Δ΄ΣΣ Καμπάς Γεώργιος, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία, προτρέποντας τους πολίτες της Θράκης να ασχοληθούν απερίσπαστοι με αυτό που κάνουν τονίζοντας ότι το Τέταρτο Σώμα Στρατού εγγυάται την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα του τόπου.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ: «Διαχειριζόμαστε το μέλλων των παιδιών μας»

Στην δήλωση του ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την άψογη παρέλαση των παιδιών και των στρατευμένων ανέφερε ότι θα πρέπει να διδαχτούμε από την ιστορία για να διαχειριστούμε καλλίτερα το μέλλων των παιδιών μας.