Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Ακούμε τους πολιτικούς φωστήρες της κυβέρνησης κάθε τρείς και λίγο, να λένε ότι για το χάλι μας φταίνε πρώτα οι κακοί δημοσιογράφοι που δεν προβάλλουν το τεράστιο κυβερνητικό έργο που συνήθως έχει να κάνει με επιβολή φόρων, με δημεύσεις περιουσιών των πολιτών που αποκτήθηκαν με κόπο και ιδρώτα και κάθε λογής μηδενισμό της ποιότητας της ζωής των Ελλήνων, θαρρείς και οι πολίτες χρώσταγαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά λένε, ότι φταίει το κακό ΔΝΤ που θέλει τους συνταξιούχους της Ελλάδος να σέρνονται στη φτώχια. Βέβαια την ίδια ώρα, παρακαλάνε το ΔΝΤ  να μην  βγει έξω από το παιγνίδι γιατί οι ίδιοι δεν είναι ικανοί να μοιράσουν σε δύο γαιδάρους άχυρο και όχι μόνο λόγο της ανικανότητας τους θα σέρνονται οι συνταξιούχοι πεινασμένοι στο δρόμο, απλά από τις περικοπές, θα τα «τινάξουν» πριν την ώρα τους. Φαντάζομαι ότι κάπως έτσι θέλουν να κάνουν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της Χώρας. «καθαρίζοντας» τους συνταξιούχους.

Μετά είπανε ότι φταίει ο κακός ο Σόιμπλε γιατί είναι απόγονος του Χίτλερ και θέλει να επιβάλλει μαζί με την Μέρκελ το τέταρτο Ράιχ.

Προχθές ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να λέει ότι στην επετειακή συνάντηση των 60 χρόνων της Ε.Ε. δεν θα υπογράψει το κοινό ανακοινωθέν με τους υπόλοιπους ηγέτες της Ε.Ε. για να τους την σπάσει λέει. Τέλος πάντων το πείρε πίσω και είπε θα το υπογράψει.

Παράλληλα, το ΝΑΤΟ περνάει κλιμακτήριο με τον Τράμπ στο τιμόνι και η  Ρωσία μπορεί να ξεκαθαρίζει τους λογαριασμούς με την Τουρκία, αλλά όπως μαθαίνουμε, χρηματοδοτεί τους Σκοπιανούς για να μας κάνουν τους καμπόσους ενώ η Αλβανία με λεφτά της Τουρκίας, θέλει να κατέβει μέχρι την Άρτα αφού πάρει και τα Γιάννενα και όλα αυτά δεν θυμίζουν απλά ένα εκρηκτικό κοκτέιλ αλλά είναι ένα επικίνδυνο μίγμα και μείς… ως Χώρα, βαυκαλιζόμαστε.

Δεν μας θέλει το ΝΑΤΟ και το ΔΝΤ, άλλωστε αυτά είναι συγκοινωνούντα δοχεία, δεν θέλουμε αλλά, την θέλουμε την Ευρώπη, με την Ρωσία δεν τα βρίσκουμε, ενώ η Τουρκία αλωνίζει στο Αιγαίο.

Αλήθεια ο Τσίπρας θα αποφασίσει επιτέλους σε ποιο μαντρί θα μπει για να ησυχάσουμε ή όχι;

Γιατί πρόβατο που είναι έξω από το μαντρί, το τρώει ο λύκος.

Κακά τα ψέματα, το κοπάδι κάνει ότι θέλει ο τσομπάνος, αλλά τουλάχιστον, μέχρι την ημέρα που θα το σφάξει το ταΐζει και το προσέχει.