Σύλληψη 49χρονου  για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα

 

Κατασχέθηκαν 6.676 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

 

Συνελήφθη χθες (22-3-2017) το πρωί, στη Γλαύκη Ξάνθης, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εχίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 49χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, εντόπισαν και κατέσχεσαν:

 

  • 676 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
  • 2 χειροκίνητες μηχανές αναγόμωσης τσιγάρων
  • 200 κενά τσιγάρα

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου Ξάνθης.

 

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί για άσκηση υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια

 

Συνελήφθησαν χθες (22-3-2017) το πρωί, στην Ξάνθη, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ένας 60χρονος και μία 35χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για άσκηση πλανόδιου εμπορίου χωρίς άδεια.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 60χρονο, διότι ασκούσε πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση, 543 είδη παρεμπορίου (αναπτήρες, κόλλες, φακούς, μπαταρίες, παιδικά παιχνίδια, επιτραπέζια ρολόγια, είδη ραπτικής κ.α.), στερούμενος της απαιτούμενης άδειας.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη η 35χρονη, διότι εντοπίστηκε να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση 339 είδη ρουχισμού, στερούμενη της απαιτούμενης άδειας.

 

Κατασχέθηκαν όλα τα παραπάνω είδη, ενώ επιβλήθηκαν στους δράστες τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.    

 

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης.

Εξιχνίαση κλοπής δίκυκλου μοτοποδηλάτου

 

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονου ημεδαπού

 

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου, που διαπράχθηκε, την 26/27-2-2017, στην Ξάνθη.

 

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 34χρονου ημεδαπού.

 

Αναλυτικότερα, οι παραπάνω αστυνομικοί εντόπισαν, στο Δροσερό Ξάνθης, τον 34χρονο να οδηγεί δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο, όπως προέκυψε, είχε αφαιρέσει, την 26/27-2-2017, από την πόλη της Ξάνθης.

 

Κατασχέθηκε το παραπάνω δίκυκλο, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σημειώνεται ότι ο 34χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

 

 

 

Εξιχνιάστηκαν 7 κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα,  από οικίες στην πόλη της Κομοτηνής

 

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, επτά (7) κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από οικίες, που είχαν διαπραχθεί κατά τους μήνες Δεκέμβριο του 2015 και Ιανουάριο του 2016, στην πόλη της Κομοτηνής.

 

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

 

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι ο δράστης, το παραπάνω χρονικό διάστημα, ενεργώντας από κοινού με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, διέρρηξαν τέσσερις (4) οικίες και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη τρεις (3), χωρίς όμως να ολοκληρώσουν τις πράξεις τους.

 

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν:

  • διάφορα χρυσαφικά
  • το χρηματικό ποσό των 7.250 ευρώ
  • 1 ηλεκτρονική συσκευή
  • 1 κινητό τηλέφωνο

 

Σημειώνεται ότι ο 24χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.