Βίτσας : Παίρνουμε μέτρα να μην συμβεί ατύχημα στο Αιγαίο…Τι να εννοεί ο ΑΝΥΕΘΑ;

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε, σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, στο Ρ/Σ Alpha 98…

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε, σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, στο Ρ/Σ Alpha 989 και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου, ανάμεσα στα άλλα ανέφερε:

Για το ενδεχόμενο ενός «ατυχήματος» στο Αιγαίο:
Βίτσας :Το ατύχημα που με ρωτάτε αν το φοβάμαι, σας λέω ότι ανησυχώ και παίρνω μέτρα ώστε να εξαλείψω τις πιθανότητές του.
Τι κάνεις για να εξαλείψεις ένα πιθανό ατύχημα; Παίρνεις μέτρα ώστε να μη συμβεί το ατύχημα. Μην ξεχνάμε ότι πετάνε (πιλότοι) χωρίς εμπειρία από την άλλη πλευρά, βέβαια ο δικός μας (πιλότος) είναι και έμπειρος και έχει σαφείς οδηγίες!
Τι να εννοεί άραγε ο ΑΝΥΕΘΑ όταν λέει ότι οι Χειριστές των Μαχητικών και (όχι βέβαια οι Πιλότοι) έχουν πάρει σαφείς οδηγίες ; Να κάνουν τι αν ο Τούρκος δεν εγκαταλείψει την περιοχή του FIR Αθηνών για να μην συμβεί το ατύχημα ;
Τις οδηγίες και τις διαταγές το πως θα αντιδράσουν τις δίνει το Υπουργείο και όχι το Α/ΤΑ ; Αν δεχθούν επίθεση οι Χειριστές μας για να αποφύγουμε το ατύχημα θα εγκαταλείψουμε ; Έχουν δώσει εντολές για εφαρμογή των κανόνων εμπλοκής ;
Γνωρίζουμε πως αντιδρούν οι άλλες Χώρες σε Παραβιάσεις των ΕΧΥ και του FIR;
Τι μέτρα πήρε δηλαδή το Υπουργείο να μην συμβεί το λεγόμενο «ατύχημα «…Εκτός και αν εννοεί να τους «αναγνωρίζουμε!»…Τότε πάμε πάσο !
Συνεχίζοντας ο ΑΝΥΕΘΑ ανέφερε και για τις πρόσφατες ασκήσεις των Εθνοφυλάκων σε Σαμοθράκη και Θάσο!
Κάνουμε ασκήσεις, βοηθάμε κοινωνικά όσο περισσότερο μπορούμε (άσχετο). Διαπιστώνουμε, με αφορμή και τις τελευταίες ασκήσεις στη Σαμοθράκη και τη Θάσο, ότι υπάρχει ένας ενθουσιασμός ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.
Να ενημερώσουμε τον ΑΝΥΕΘΑ αν δεν το γνωρίζει ότι Ασκήθηκαν Εθνοφύλακες και όχι Τακτικός Στρατός και στα νησιά που προανέφερε όπως στη ν.Σαμοθράκη ασκήθηκε ένας Λόχος Εθνοφυλακής …
…Όταν ο Επίτιμος τώρα ,τότε Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Τσέλιος για να αντιμετωπίσει πιθανή υπερκέραση στον Έβρο και επίθεση στο νησί της Σαμοθράκης στην ¨ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ 2013″, (φώτο εκτός από το Σύνολο των Δυνάμεων ΤΔ/41 ΣΠ…της Νήσου, επιστράτευσε εφέδρους και έφερε Ναυτικό και Αεροπορία !
Στη δε νήσο Θάσο ασκήθηκε μια Διμοιρία Εθνοφυλάκων για εξάλειψη «αεροπρογεφυρώματος «…Όταν σε αντίστοιχες Ασκήσεις του Τακτικού Στρατού σε νησιά του Αιγαίου π.χ 95 ΑΔΤΕ (φώτο) βγήκαν τα «ΤΑΕ» ,Άρματα , Αυτοκινούμενο Πυροβολικό και Καταδρομείς , και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο !
Όχι ότι δεν υπολογίζουμε στους Εθνοφύλακες (φώτο)…Αλλά εδώ δεν θα αντιμετωπίσουμε Αντάρτες ,αλλά Καταδρομείς και Ειδικές Δυνάμεις !
Μάλλον κύριε ΑΝΥΕΘΑ δεν σας ενημέρωσαν σωστά για τις Πολεμικές Επιχειρήσεις που άλλωστε δεν είναι και το αντικείμενό σας …Αλλού φαίνεται να τα καταφέρνετε καλύτερα !

.