Πήραμε δύο μακροσκελή Δελτία Τύπου από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης με τίτλο  «Περί λήψης περιοριστικών της κυκλοφορίας μέτρων κατά την τέλεση έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στο οδικό δίκτυο Π.Ε. Ξάνθης 2016» και  «Περί λήψης περιοριστικών της κυκλοφορίας μέτρων κατά την τέλεση έργου «Διαγράμμιση εθνικού οδικού δικτύου της ΠΕ Ξάνθης» και απλά αναρωτιόμαστε τι ακριβώς λένε.

Το μόνο ευδιάκριτο σε όλη την ιστορία είναι ότι κάπου σύμφωνα με κάποια άρθρα της νομοθεσίας, η αστυνομία κανονίζει τα μέτρα ασφαλείας  και κίνησης των οχημάτων.  Εύλογα αναρωτιόμαστε όλοι για ποιόν λόγο βγάζει αυτές τις ανακοινώσεις η αστυνομία της Ξάνθης όταν δεν αναφέρονται σημαντικά πράγματα για τους οδηγούς ή οι αναγνώστες, χάνονται κάπου στην αναφορά των νόμων και των κωδικών.

Με απλά λόγια, ο οδηγός και γενικότερα ο πολίτης, θέλει διαβάζοντας την απόφαση της αστυνομίας για έλεγχο της κυκλοφορίας να ξέρει που θα γίνει αυτή, σε ποιόν δρόμο,  πότε και γιατί.

Όλα τα άλλα για πού είναι για εσωτερική ενημέρωση των αστυνομικών, είναι καλά, αλλά ο πολίτης μάλλον χάνεται διαβάζοντας τις ανακοινώσεις της αστυνομίας.

Απλά σύμφωνα πάντοτε με τους αναγνώστες των Ανακοινώσεων της Αστυνομίας, οι πολίτες  θέλουν να ξέρουν που, πότε και γιατί θα γίνει η όποια παρέμβαση της αστυνομίας.

Είναι δεδομένο για τον πολίτη ότι η αστυνομία θέλει το καλό του.