«Χαλάρωσε»; η ΝΔ με τις εκλογές;

Όπως δείχνουν τα πράγματα πείστηκε και η ΝΔ ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να πάει σε πρόωρες εκλογές αφού οι βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος θα πούνε «ναι σε όλα»  όταν έρθει η ψήφιση των μέτρων στην Βουλή. Άρα λοιπόν είναι άγνωστο αν και πότε ο Τσίπρας θα χρησιμοποιήσει το στοιχείο του αιφνιδιασμού με πρόωρες εκλογές.

Αυτό έχει σαν συνέπεια και η ΝΔ να μην ζητά τόσο επίμονα εκλογές και να περιμένει την ανάληψη της εξουσίας στην λογική του ώριμου φρούτου.

Άλλωστε και ο ίδιος ο Τσίπρας καταλαβαίνει ότι όσο κάθεται στην εξουσία η φθορά του μεγαλώνει.

Μπορεί οι βουλευτές του να βολεύτηκαν με την βουλευτική αποζημίωση και να γνωρίζουν από τώρα ότι στις επόμενες εκλογές πολλοί από αυτούς δεν θα ξαναεκλεγούν, σκέπτονται ότι όσο περισσότερο καθίσουν στα βουλευτικά έδρανα τόσο και το προτοφόλι τους θα είναι γεμάτο ένα είναι βέβαιο ότι ο Τσίπρας ανησυχεί για το δικό του πολιτικό μέλλων και κανένας δεν είναι σίγουρος πότε θα οδηγήσει τους Έλληνες στις κάλπες.

Σημασία έχει ότι και στην συγκέντρωση των στελεχών της ΝΔ Ξάνθης, την περασμένη εβδομάδα, από τους ομιλητές η λέξη εκλογές ακούστηκε ίσα για την τιμή των όπλων.