Σε διάστημα δύο εβδομάδων η Μπάγερν «παρέσυρε» για δεύτερη φορά την Άρσεναλ. Μετά το 5-1 στο Μόναχο, οι Βαυαροί συνέτριψαν με το ίδιο σκορ τους «κανονιέρηδες» και μέσα στο Λονδίνο παίρνοντας με πανηγυρικό τρόπο το «εισιτήριο» για τους «8» της διοργάνωσης, όπου θα μάθουν τον αντίπαλό τους στις 17 Μαρτίου στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στη Νιόν.

Απέτυχαν οι Λονδρέζοι να γίνουν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Champions League που θα προκρινόταν έχοντας ηττηθεί με τέσσερα γκολ στο πρώτο ματς. Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους στο πρώτο 45λεπτο. Έχασαν δύο καλές ευκαιρίες στο 11΄ και 13΄ με τους Γουόλκοτ και Ζιρού, προηγήθηκαν στο 20΄ με το βολέ του Γουόλκοτ, ενώ διαμαρτυρήθηκαν δίκαια στο 33΄ για πέναλτι που δεν τους δόθηκε. Ο Τσάμπι Αλόνσο ανέτρεψε καθαρά τον Γουόλκοτ με τον Σιδηρόπουλο να κάνει σοβαρό λάθος, όπως και ο επιπρόσθετος ρέφερι, Καλογερόπουλος, που ήταν πιο κοντά στην φάση.

Οι ελάχιστες ελπίδες που είχαν οι «κανονιέρηδες» για να φέρουν τα πάνω κάτω εξαφανίστηκαν στο 53΄ με το πέναλτι-αποβολή που υπέδειξε ο Σιδηρόπουλος. Ο Κοσιενλί ανέτρεψε τον Λεβαντόφσκι και σωστά είδε την κόκκινη κάρτα του Έλληνα ρέφερι, με τον Πολωνό να ευστοχεί από την «ασβεστένια βούλα» και να φράφει το 1-1.

Από κει και πέρα οι Γερμανοί κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο κι από το τραγικό λάθος του Οσπίνα στο 63΄ πήραν το προβάδισμα με τον Ρόμπεν. Στο 78΄ ο Ντάγκλας Κόστα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1, και με δύο γκολ σε διάστημα έξι λεπτών (80΄-86΄) ο Βιδάλ «υπέγραψε» το νέο θρίαμβο της Μπάγερν.

Διαιτητής:
Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Ελλάδα)

Κίτρινες: Τσάκα, Τσαμπερλέιν, Γουόλκοτ – Αλάμπα, Μαρτίνεθ

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Οσπίνα, Κοσιενλί, Σάντσες (72΄ Λούκας Πέρεθ), Ράμσεϊ (72΄ Κοκλέν), Ζιρού (72΄ Οζίλ), Γουόλκοτ, Τσάμπερλεϊν, Μονρεάλ, Μουστάφι, Μπεγερίν, Τσάκα

ΜΠΑΓΕΡΝ (Κάρλο Αντσελότι):
Νόιερ, Χούμελς, Τιάγκο Αλκάνταρα (79΄ Σάντσες), Ριμπερί (79΄ Κίμιχ), Μαρτίνεθ, Λεβαντόφσκι, Ρόμπεν (71΄ Ντάγκλας Κόστα), Ραφίνια, Αλόνσο, Βιδάλ, Αλάμπα

Ο «νόμος» του Ράμος

Η Νάπολι είχε στριμώξει τη Ρεάλ για περίπου μία ώρα, προηγούνταν 1-0 και είχε χάσει μεγάλες ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ που θα της άνοιγε το δρόμο για μια εντυπωσιακή πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, εις βάρος της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Στο 51ο λεπτό, όμως, ο Σέρχιο Ράμος αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, αφού οι διάσημοι επιθετικοί συμπαίκτες του δεν μπορούσαν να το κάνουν. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός σηκώθηκε ψηλά στο κόρνερ που εκτελέστηκε από αριστερά και με καρφωτή κεφαλιά απάντησε στο γκολ του Μέρτενς από το πρώτο ημίχρονο (24΄) και πάγωσε το κοινό στο «Σαν Πάολο», που είχε αρχίσει να ονειρεύεται… μεγαλεία.

Και για κυλήσει ακόμη πιο ήσυχα η βραδιά για την ομάδα του ο αρχηγός της «βασίλισσας» χτύπησε για δεύτερη φορά μόλις έξι λεπτά αργότερα, όταν και πάλι ύστερα από κόρνερ, από την άλλη πλευρά του γηπέδου αυτή τη φορά, έγραψε το 1-2 πάλι με κεφαλιά, κι αφού η μπάλα βρήκε ύστερα στο κεφάλι του Μέρτενς και η πορεία της αιφνιδίασε τον Ρέινα.

Ως την ισοφάριση πάντως οι παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι είχαν πολιορκήσει τους Ισπανούς και ειδικά στο πρώτο τέταρτο τους πίεσαν τόσο πολύ, ώστε στις περισσότερες φάσεις οι «μπλάνκος» δεν μπορούσαν να αλλάξουν δεύτερη πάσα.

Οι «παρτενοπέι» έχασαν ευκαιρίες με τους Χάμσικ – Μέρτενς, η Ρεάλ είχε δοκάρι με τον Ρονάλντο στο 29΄, η Νάπολι επίσης με τον Μέρτενς στο 37΄ κι αυτή ήταν, όπως αποδείχθηκε, η μεγάλη ευκαιρία της να ζητήσει κάτι παραπάνω από τον αγώνα, με τον Μοράτα να διαμορφώνει το τελικό σκορ (1-3) στις καθυστερήσεις, όσο δηλαδή και το σκορ του πρώτου αγώνα.

Διαιτητής: Τσακίρ (Τουρκία)

Κίτρινες:
Άλαν

ΝΑΠΟΛΙ (Μαουρίτσιο Σάρι):
Ρέινα, Χισάι, Κουλιμπαλί, Αλμπιόλ, Γκουλάμ, Άλαν (56΄ Ρογκ), Χάμσικ (75΄ Ζιελίνσκι), Ντιαβαρά, Καγεχόν, Μέρτενς, Ινσίνιε (70΄ Μίλικ).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Κρόος, Κασεμίρο, Μόντριτς (80΄ Ίσκο), Ρονάλντο, Μπέιλ (68΄ Βάσκεθ), Μπενζεμά (77΄ Μοράτα).

Αναλυτικά το πρόγραμμα στις ρεβάνς της φάσης των «16» του Champions League και τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων:

Νάπολι (Ιταλία) – Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 1-3 (1-3)

Άρσεναλ (Αγγλία) – Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 1-5 (1-5)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία) – Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 8/03 (0-4)

Ντόρτμουντ (Γερμανία) – (Μπενφίκα (Πορτογαλία) 8/03 (0-1)

Γιουβέντους (Ιταλία) – Πόρτο (Πορτογαλία) 14/03 (2-0)

Λέστερ (Αγγλία) – Σεβίλλη (Ισπανία) 14/03 (1-2)

Ατλέτικο Μ. (Ισπανία) – Λεβερκούζεν (Γερμανία) 15/03 (4-2)

Μονακό (Γαλλία) – Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 15/03 (3-5)

*Σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αναμετρήσεων

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
11, 12, 18 και 19 Απριλίου

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
2,3 Μαΐου και 9,10 Μαΐου

ΤΕΛΙΚΟΣ
3 Ιουνίου 2017 στο Κάρντιφ της Ουαλίας