ΥΒΡΕΙΣ vs ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΞΑΝΘΗΣ·ΤΡΙΤΗ, 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Την Δευτέρα στις 11:00 περίπου ο Πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο δήλωνε τα παρακάτω: ««Η αντοχή της ελληνικής οικονομίας, η ανάκαμψη της οικονομίας είναι τα στοιχεία εκείνα που μας έχουν ήδη οδηγήσει στην υπέρβαση της ύφεσης και μας οδηγούν σιγά σιγά και στην υπέρβαση της κρίσης. Αν αυτό δεν είχε συμβεί, θα ήμασταν όλοι αναγκασμένοι να ακούμε για πολύ ακόμα παράφωνους σκοπούς και μελωδίες. Τώρα, όμως, είμαστε πια σε θέση -ίσως για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια- να συνθέσουμε εμείς τη μουσική, να συνθέσουμε την άνοιξη της ελληνικής οικονομίας. Έτσι ώστε τη φορά αυτή τους καρπούς να μην τους γευτούν μονάχα λίγοι, αλλά να επαρκέσουν για να επουλώσουν τις μεγάλες κοινωνικές πληγές της κρίσης και να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας» Την ίδια μέρα στις 12:15, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας συρρικνώθηκε κατά 1,1% το δ’ τρίμηνο του 2016 έναντι της αύξησης 0,3% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 4ου τριμήνου. Με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 4ο τρίμηνο 2016, παρουσίασε μείωση κατά 1,2%, σε σχέση με το 3ο τρίμηνο 2016, έναντι της μείωσης 0,4% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 4ου τριμήνου στις 14/02/17. Σε ετήσια βάση το 2016, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οικονομολόγων, το ΑΕΠ έκλεισε με ύφεση 0,05-0,1%.

Την ίδια περίοδο στο νομό μας, «σύμφωνα με στοιχεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ξάνθης από τον Γενάρη του 2015 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2016 έκλεισαν 677 επιχειρήσεις.»

https://www.xanthipress.gr/677-epixirisis-eklisan-apo-ton-genari-tou-2015-stin-xanthi-katarrei-laniemporio/

Σε αντιστάθμισμα σε αυτή την εξέλιξη την Κυριακή ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ οργάνωνε ημερίδα με τίτλο: “Εκδήλωση κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας”.

http://www.xanthileft.gr/?p=14977

Πραγματικά όσο και εάν προσπάθησα με καλή πιστή και θέληση να καταλάβω πως όταν έχει διαλυθεί όλη η οικονομία θα μπορούσαμε μέσω της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας να βρούμε διέξοδο δεν το κατάφερα. Παρόλα αυτά πάνω που πείστηκα και ήμουν θετικός διάβασα το παρακάτω:

«Στα χαρτιά κινδυνεύουν να παραμείνουν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την «πολυδιαφημισμένη» ενίσχυση της κοινωνικής κι αλληλέγγυας οικονομίας, καθώς, όπως αποκαλύπτει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς, σύμφωνα με κοινωνικούς φορείς οι σχετικοί ευρωπαϊκοί πόροι αντί κατευθύνονται προς τους δικαιούχους καταλήγουν σε άλλες ανάγκες του κράτους, θέτοντας εν κινδύνω την υλοποίηση του νόμου.»

http://www.skai.gr/news/politics/article/337673/alla-psifizoun-alla-prattoun-gia-tin-koinoniki-ki-allileggua-oikonomia/#ixzz4adiKEb6a

Οπότε ξανά προσγειώθηκα.

Τα συμπεράσματα δικά σας. Αναμένω τους νέους χαρακτηρισμούς από το τοπικό site του ΣΥΡΙΖΑ και διάφορα αλλά φερέφωνα τους, οπού αντί επιχειρημάτων, όπως κάνω προσωπικά, σε όλες τις πολιτικές μου τοποθετήσεις είτε αυτό είναι για την CETA και την φέτα, είτε για τα δίγλωσσα, είτε για την ανάπτυξη, θα διαβάσω πάλι τα γνωστά άκρως τιμητικά για μένα επίθετα όπως: απαίδευτος, ανεύθυνος, συγχυσμένος, επικίνδυνος, διχαστικός, ασύμφορος, γραφικός, γελοίος κτλ.

Το στόλισμα μου από τα χείλη σας και τα δάκτυλα των πληκτρολογίων σας είναι παράσημα για μένα. Επίσης να ξέρετε μπορούμε να έχουμε και προσωπική άποψη στο χώρο που είμαι, δεν είμαστε όλοι τυφλοί ακόλουθοι της «γραμμής».

Σας ευχαριστώ, πραγματικά.

Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

Ανέστης Αντωνιάδης