Στου κασίδη το κεφάλι όλοι μαθαίνουν κούρεμα, καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ.  Ο κόσμος καίγεται αλλά αυτοί ετοιμάζουν τον κομματικό τους Στρατό με προσλήψεις από το παράθυρο.

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Τίποτα συνεχίζει να βάζει κόσμο από τα «παράθυρα» των Υπουργείων. Αν δεν υπάρχουν Υπουργεία σε λίγο, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Αυτοί θα μείνουν στις καρέκλες τους μέχρι το πλοίο να βυθιστεί. Μετά; Υπάρχουν και ελικόπτερα.

   -//-

 ΛΕΕΙ Η ΝΔ: «Αφού εξευτέλισε τους συνταγματικούς θεσμούς, επιχειρώντας να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη, να υποκλέψει τις αρμοδιότητες του Ε.Σ.Ρ., να περιορίσει την ελευθερία ενημέρωσης και να υποβαθμίσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ο κ. Τσίπρας επαναφέρει το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης. Το πράττει για προφανείς λόγους, ώστε να συγκαλύψει τα τραγικά λάθη που οδήγησαν εκ νέου την οικονομία σε τέλμα και την κοινωνία στα όρια της εξαθλίωσης.

            Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζει ότι το Σύνταγμα και οι θεσμοί δεν είναι παιχνίδι στην πολιτική του φαρέτρα, ούτε όχημα για τη δημιουργία εντυπώσεων, αλλά θεμέλιο του Κράτους και της Δημοκρατίας. 

Τα συμπεράσματα δικά σας.

-//-

ΛΕΕΙ Η Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ  ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα υπήρξε ένα σημαντικός σταθμός  στην πορεία για την εθνική ολοκλήρωση.

Μια πράξη δικαιοσύνης, αποκατάστασης της ιστορικής τάξης και ενίσχυσης της γεωπολιτικής ισορροπίας στην περιοχή του Αιγαίου.

Τα σύνορά μας, τα σύνορα της Ευρωπαϊκής ένωσης είναι αδιαπραγμάτευτα.

Η προκλητική στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα είναι αντίθετη με τις διεθνείς συνθήκες

Η πολιτική ηγεσία στην Τουρκία πρέπει να κατανοήσει ότι η ασφαλέστερη βάση για την γόνιμη ανάπτυξη των Ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι να ακολουθήσει μια συμπεριφορά καλής πίστης και καλής γειτονίας.

Καθήκον δικό μας είναι η διαφύλαξη της εθνικής μας κυριαρχίας με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα, με εθνική ομοψυχία μακριά από διχαστικές λογικές  και πολωτικό λόγο.

Και η αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων του νησιωτικού μας χώρου με ουσιαστικές αναπτυξιακές πολιτικές.

-//-

Τι δεν γίνεται αντιληπτό από τις πολλές ταχύτητες της Ευρώπης που αποφάσισαν οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, οι Ιταλοί και οι Ισπανοί γιατί έβγαλαν το «φασούλι» που λέει ότι οι χώρες που θα πηγαίνουν με την πέμπτη ταχύτητα, θα μπορούν να εφαρμόσουν και τα προγράμματα για την ασφάλεια και άμυνα αυτής.

Δηλαδή αν καταλαβαίνουμε η Ελλάδα που κινείται με «πρώτη» αργό θα μείνει στην απέξω και όταν τα «καρτάλια» της Τουρκίας μας την πέσουν, θα είμαστε μόνοι μας.

Εκτός και αν όλοι αυτοί θέλουν και επίσημα να χτίσουν ντουβάρια ούτως ώστε οι «πρόσφυγες» αυτοί που έμειναν στην Χώρα μας και αυτοί που θα έρθουν να μας μείνουν «αμανάτι».

Άραγε είναι τυχαία η συνάντηση των ισχυρών της Ευρώπης λίγο μετά την σύγκρουση της Μέρκελ με τον Ερντογάν; Όχι βεβαία; Της είπε ο Ερντογάν δεν μου δίνεις βίζα; Δεν με αφήνεις να κάνω προεκλογικές συγκεντρώσεις όπως η Ελλάδα; Πάρε τώρα τους μετανάστες.

Αυτό είναι το ζουμί που τα «συνεταιράκια» σε δύο παγκόσμιους πολέμους (Γερμανία – Τουρκία) τα χάλασαν.