Μόλις πριν από μερικές ημέρες μου είπε “Όταν ξεκινήσεις τις εκπομπές σου να παρουσιάζουμε τα ζειμπέκικα της Θράκης”. Καλό ταξίδι Γιώργο.

Στην γειτονιά των αγγέλων  ο ποιητής  Γιώργος Κωτούλας. Τον “πρόδωσε” η καρδιά του.

Η Ξάνθη σοκαρισμένη, έχασε απροσδόκητα  έναν αξιαγάπητο άνθρωπο και δημιουργό χθες το βράδυ. 

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤ. ΚΩΤΟΥΛΑΣ γεννήθηκε το 1956 στο Μικρόβαλτο Κοζάνης και από το 1982 κατοικεί μόνιμα στην Ξάνθη.

Σπούδασε στον “Ευκλείδη” Θεσσαλονίκης στο τμήμα Τοπογρά­φων – Γεωμετρών.

Εργάζεται στη Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης.

Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων Χρηζόντων Ειδικής Θεραπείας.

Ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Λόγου και Πράξης.

Το 2010 κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή “Δύο φρά­σεις Άγραφες”, αμέσως μετά (Νοε. 2010) η δεύτερη συλλογή με τον τίτλο “Μεταξύ ακάθαρτου και γάργαρου” και η τρίτη (Ιανουάριος 2012) με τον τίτλο “Η ΚΡΑΥΓΗ”.

Παράλληλα έχει κυκλοφορήσει άλλος δυο ποιητικές συλλογές, ενώ ήταν στενός συνεργάτης του Θανάση Μουσόπουλου και του Μιχάλη Σπανίδη. 

Υπερήφανος και ικανοποιημένος με τα ζεϊμπέκικα της Θράκης.

Δύο ακόμη συγκλονιστικά ζεϊμπέκικα προστέθηκαν στην υπό ολοκλήρωση στοχευμένη μουσική δουλειά της ομάδας Ξανθιωτών δημιουργών, νέων αλλά και παλαιότερων, η οποία μέσα στην επόμενη χρονιά θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό της πόλης και καλώς εχόντων των πραγμάτων και σε όλη τη Θράκη.

Ήδη τα έντεκα από τα συνολικά δεκαπέντε ζεϊμπέκικα της Θράκης έχουν ολοκληρωθεί, γνωστοποίησε μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου ο στιχουργός όλων των τραγουδιών και ποιητής κ. Γιώργος Κωτούλας.

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο πως ξεκίνησε η συλλογική αυτή προσπάθεια για την ανάδειξη και προβολή ενός θρακιώτικου χορού, του ζεϊμπέκικου, ο κ. Κωτούλας θύμισε πως γεννήθηκε η ιδέα –από μια εργασία του Αντώνη Βαρβατσούλια για την οποία του μίλησε ο Θάνος Μαυροδής- και πως ένωσαν τις  μουσικές δεξιότητες  τους τα μέλη της ομάδας.

Τα δύο νέα τραγούδια που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή κυριολεκτικά συγκλόνισαν τους ακροατές του Δημοτικού Ραδιοφώνου, οι οποίοι επικοινώνησαν για να συγχαρούν τους δημιουργούς συμπολίτες μας. Οι στίχοι και στα δύο ζεϊμπέκικα είναι του Γιώργου Κωτούλα και στο μεν πρώτο η σύνθεση και ερμηνεία είναι του Παύλου Τσολέλη ενώ στο δεύτερο – αφιερωμένο στον Πόντο- η σύνθεση και η ερμηνεία είναι του Τάκη Μιχαηλίδη.