Ρεγγοσαλάτα και Σαλάτα με καπνιστή πέστροφα

Ρεγγοσαλάτα και Σαλάτα με καπνιστή πέστροφα

 

Υλικά

Για την ρεγγοσαλάτα

  • 120γρ. αβγά ρέγγας ή όλα τα αβγά από 1 μεγάλη ρέγγα αβγομένη
  • 1 πολύ μικρό κρεμμύδι ή ένα μεγάλο κοκκάρι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 3-4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο περίπου
  • 1 φλιτζάνι ψίχα από λευκό ψωμί, μουλιασμένη, στυμμένη

Για την σαλάτα πέστροφας

  • 1 καπνιστή πέστροφα, ψιλοκομμένη
  • 1-2 κλωναράκια άνηθο, ψιλοκομμένο
  1. Για την ρεγγοσαλάτα: Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνετε κατά μήκος μια τομή στην κοιλιά της ρέγκας και αφαιρείτε τις δύο αβγοθήκες. Τις καθαρίζετε από τις μεμβράνες και ρίχνετε το αβγό καθαρό στο μπλέντερ ή το μούλτι.
  2. Προσθέτετε το μισό λάδι και το χυμό λεμονιού και χτυπάτε μέχρι να γίνει αφρός.
  3. Ρίχνετε το κρεμμύδι, το ξύσμα και το ξίδι και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  4. Στο τέλος, προσθέτετε εναλλάξ το ψωμί με το υπόλοιπο λάδι χτυπώντας μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιόμορφο και αφράτο.
  5. Για τη σαλάτα με καπνιστή πέστροφα: Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία, αντικαθιστώντας τα αβγά ρέγγας με μια ολόκληρη, ψιλοκομμένη πέστροφα και στο τελικό χτύπημα προσθέτετε και τον άνηθο.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Xanthi Times

Ηλεκτρονική εφημερίδα Xanthitimes.gr ειδήσεις από την Ξάνθη, Α.Μ.Θ, την Ελλάδα και τον κόσμο. Έγκαιρη και έγκυρη Ενημέρωση - www.xanthitimes.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2023

Φεβρουάριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Κατασκευή ιστοσελίδων & eshop

Υπηρεσίες Κατασκευής & Φιλοξενίας Ιστοσελίδων