Αντιδράσεις επαγγελματικού και πολιτικού κόσμου στην Ξάνθη για το καρναβάλι

Η XanthiTimes.gr λίγο μετά την λήξη των Θρακικών Λαογραφικών γιορτών, αφού κατέγραψε την θέση του δημάρχου, στην συνέχεια ζήτησε την γνώμη του πολιτικού και επαγγελματικού κόσμου Της Ξάνθης ξεκινώντας από τον Ιπποκράτη Καμαρίδη, ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίηση του από το τελικό αποτέλεσμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων, τον Ανδρέα Ιντζέ πρόεδρο του Σωματείου των καφέ μπαρ,  ο οποίος μίλησε για το καλλίτερο καρναβάλι περίοδο των τελευταίων χρόνων, τον Σωτήρη Τσιακίρογλου επικεφαλή Δημοτικής Παράταξης και πρώην προέδρου ΟΕΒΕ Ξάνθης, ο οποίος τα παρουσίασε στην κυριολεξία «μαύρα και άραχνα», ενώ ο Δ. Μπένης αντιμετώπισε το θέμα με μια ποιο προσγειωμένη ματιά τονίζοντας ότι το καρναβάλι της Ξάνθης πρέπει να ξεφύγει από τον θεσμό τριημέρου και να γίνει εφταήμερος.

Επικοινωνήσαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη της Ξάνθης αλλά στάθηκε αδύνατο να μας μιλήσει γιατί βρισκόταν στην αποκεντρωμένη περιφέρεια, «τρέχοντας» όπως ο ίδιος μας είπε χαρακτηριστικά με το θέμα των αναδασμών.

 

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ: «Τα συγχαρητήρια μου στα μέλη του Κέντρου Πολιτισμού»

Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκομένους δίνει ο επικεφαλής της παράταξης Ξάνθη- Σταυρούπολη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ γιατρός Ιπποκράτης Καμαρίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Καμαρίδη,  μέλος της αντιπολίτευσης του δήμου και σκληρός επικριτής του Δημάρχου Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλου, το φετινό καρναβάλι της Ξάνθης ήταν το καλλίτερο των τελευταίων ετών και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα μέλη του Κέντρου Πολιτισμού για την άψογη συμπεριφορά των καρναβαλιστών, των επισκεπτών και εν γένει της ικανοποιητικής εικόνας που καταγράφηκε κατά την διάρκεια των Θρακικών Λαογραφικών γιορτών.

Ακολούθως ο κ. Καμαρίδης τόνισε το γεγονός ότι ενεργοποιήθηκαν όλοι όσοι συμμετείχαν στην διοργάνωση και το άριστο αποτέλεσμα οφείλετε στους κόπους όλων.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΙΝΤΖΕΣ: Μπούλινγκ και χαμόγελα στους επαγγελματίες

Στην συνέχεια ο πρόεδρος των καφέ-μπαρ Ανδρέας Ιντζές, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του, ευχαρίστησε δημόσια όλους όσους διοργάνωσαν το Ξανθιώτικο καρναβάλι.

Οι επαγγελματίες κινήθηκαν άψογα, η πόλη είχε ποιοτικό τουρισμό όπου οι επισκέπτες χάλασαν χρήματα στην Ξάνθη. Η αύξηση του τζίρου στα καταστήματα καφέ μπαρ όπως ο ίδιος σημείωσε  σε συνάρτηση με τις προηγούμενες χρονιές  άγγιξε το 20 με 30%, σημειώνοντας ότι ήταν ένα από τα καλλίτερα καρναβάλια τα τελευταία 4-5 χρόνια και αυτό όπως τόνισε, οφείλετε στην άψογη διοργάνωση του Δήμου και την προβολή από την πλευρά της Περιφέρειας. Όπως σημείωσε, υπήρχε πολύ μεγάλος αριθμός επισκεπτών από την Τουρκία, την Βουλγαρία, την Ρουμανία ακόμη και από τα Σκόπια, χωρίς να μπορέσει αυτό να το επιβεβαιώσει.

«Ήρθε το χαμόγελο στα χείλη αλλά και πολύ πίεση από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Εμείς δεν είμαστε αντίθετοι στον έλεγχο όμως και αυτό το κακό οδηγεί στο άλλο άκρο. Πιστεύω ότι ο Πασχάλης Λύρατζης και οι συνεργάτες του έδωσαν τον καλλίτερο τους εαυτό φέτος. Είμαστε βέβαιοι ότι του χρόνου το καρναβάλι της Ξάνθης θα είναι καλλίτερο».

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ: «Το καρναβάλι της Ξάνθης θα μπορούσε να ήταν καλλίτερο»

Στον αντίποδα ο επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Σ. Τσιακίρογλου, εξέφρασε την αντίθεση του με τους προλαλήσαντες, λέγοντας ότι ο δήμος Ξάνθης θα μπορούσε να οργανωθεί καλλίτερα και να φέρει ποιο θετικό αποτέλεσμα. «Δυστυχώς το καρναβάλι της Ξάνθης λίμνασε εκδηλώσεις χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθόλου προβολή και έλειπε ο ενθουσιασμός από τους καρναβαλικούς συλλόγους».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση για τον σημαντικότερο λόγο της έλλειψης ενθουσιασμού από τους πολίτες για να σημειώσει ότι φέτος το καρναβάλι της Ξάνθης ήταν υποδεέστερο κάθε άλλης χρονιάς.

Όσο για τους επαγγελματίες, ανέφερε ότι υπέστησαν τρομερό μπούλινγκ από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και μάλιστα σε ώρες αιχμής. Όπως τόνισε, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν την δυνατότητα να ελέγξουν τους επαγγελματίες όλο τον χρόνο.

Μιλώντας για το Κέντρο Πολιτισμού της Ξάνθης, αφού επεσήμανε ότι έκανε προσπάθειες, όμως σημείωσε, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών, προτείνοντας να αναλάβει το μάνατζμεντ ιδιώτης επιστήμονας αφού μετατραπεί σε Οργανισμό.

Στην συνέχεια ανέφερε ότι ακολουθεί το Χατζηδάκειο και εκεί φαίνετε το έλλειμμα του Κέντρου Πολιτισμού. Κάνοντας αναφορά στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο δημοτικό αμφιθέατρο ανέφερε ότι αυτό ήταν γεμάτο γιατί δεν υπήρχε εισιτήριο. 

Θεωρεί μεν την προσέλκυση ξένων επισκεπτών από τις γειτονικές χώρες, τόνισε όμως ότι μπορεί να γίνουν περισσότερα και το καρναβάλι να γίνει ξακουστό προκειμένου να έρθουν ακόμη περισσότεροι επισκέπτες.

Μιλώντας για τις τιμές των ξενοδοχείων τόνισε ότι οι επαγγελματίες κινήθηκαν σε λογικά πλαίσια και ότι υπήρχαν δωμάτια άδεια, πράγμα που δείχνει την μικρή προσέλευση των επισκεπτών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΝΗΣ: «Να ξαναγίνει το καρναβάλι μας θεσμός εβδομάδος και όχι 3ημέρου»

Η πρώτη αντίδραση του Δ. Μπένη επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης ήταν ότι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στις δάφνες της Κυριακής και να δούμε το βράδυ της Πέμπτης που η πόλη ήταν έρημη.

Τόνισε την ανάγκη επαναπροσδιορισμού του καρναβαλιού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δυστυχώς επιβεβαιώθηκε που το καρναβάλι έφτασε να είναι απλά ένας θεσμός τριημέρου και πρέπει να δουλέψουν όλοι στην κατεύθυνση να γίνει θεσμός εφταημέρου.

Καυτηρίασε τον αιφνιδιασμό όλων με την περίπτωση της Κομοτηνής, σημειώνοντας ότι το καρναβάλι της Ξάνθης δεν έχει να φοβηθεί τίποτε αν συνεχίσουμε να το στηρίζουμε όλοι μαζί, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ξεφύγει από τον θεσμό του 3ημέρου.