Γραπτή ερώτηση για κατάργηση Αστυνομικού Σταθμού Νέας Καλλίστης Ροδόπης

Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε  ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, σε συνεργασία με τον πρώην Υπουργό και πρώην Βουλευτή Ροδόπης, Ευριπίδη Στυλιανίδη,  σχετικά  με την απόφαση του Υπουργείου να καταργήσει τον Αστυνομικό Σταθμό Νέας Καλλίστης Ροδόπης.

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση ο Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών δεν έλαβε υπόψη του, πριν αποφασίσει την κατάργηση του συγκεκριμένου Αστυνομικού Σταθμού, την εισήγηση των Θεσμικών Εκπροσώπων της Τοπικής Κοινωνίας, που είναι αντίθετη στη συγκεκριμένη απόφαση.

Επίσης, όφειλε ο αρμόδιος Υπουργός να λάβει υπόψη του την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή και το γεγονός ότι ο Αστυνομικός Σταθμός της Νέας Καλλίστης είναι ο μοναδικός εν λειτουργία στον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Αιγείρου, ο οποίος είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός στο Νομό Ροδόπης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Υπογραμμίζεται, παράλληλα, στην Ερώτηση ότι αν στόχος του Υπουργείου είναι η εξοικονόμηση πόρων θα έπρεπε να αξιοποιηθεί η  προσφορά του Δήμου Κομοτηνής να διαθέσει δωρεάν εγκαταστάσεις στο κτήριο του πρώην Δήμου Αιγείρου, όπου θα μπορούσε δωρεάν να φιλοξενηθεί και Αστυνομικό Τμήμα για την αποτελεσματικότερη φύλαξη της περιοχής.