ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ : Μπήκαν στις θήκες τα «μαχαίρια»

ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ : Μπήκαν στις θήκες τα «μαχαίρια»

 

Με τον Νίκο Φίλη να ανοίγει την συζήτηση και τον Δημήτρη Καμμένο να παίρνει την σκυτάλη, για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια συγκατοίκησης στην εξουσία, εμφανίστηκαν τα πρώτα δημόσια «σύννεφα» στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Το ότι μία μερίδα του αριστερού κυβερνώντος κόμματος δεν είδε ποτέ με συμπάθεια την «λαϊκή δεξιά» που εκπροσωπούν οι Ανεξάρτητοι Ελλήνες και αντίστοιχα κάποιοι σκληροί δεξιοί των ΑΝΕΛ δεν έγιναν ποτέ αριστεροί, δεν είναι κάτι καινούργιο και το γνωρίζουν άπαντες στην συγκυβέρνηση.

Ωστόσο στα δύο μέχρι τώρα χρόνια συγκυβέρνησης, οι δημόσιες αβρότητες των δύο πολιτικών αρχηγών, που έφτασαν μέχρι τις δημόσιες αγκαλιές μετά τις εκλογές επισκίαζαν κάθε κουβέντα που μπορεί να γινόταν στο παρασκήνιο.

Η δημόσια τοποθέτηση Φίλη ήταν η πρώτη που έβγαλε «κάτω από το χαλί» τα όσα ψιθύριζε ο «βαθύς ΣΥΡΙΖΑ». Και βάσει του απαράβατου νόμου της Φυσικής, που λέει ότι η δράση προκαλεί αντίδραση, αυτή δεν άργησε να έρθει από έναν «σκληρό δεξιό» –  που δεν τον κρύβει – τον Δημήτρη Καμμένο. Ο βουλευτής του κόμματος, που θεωρείται συχνά – πυκνά ότι εκφράζει και τις απόψεις του συνεπώνυμου προέδρου, σήκωσε το γάντι εν ριπή οφθαλμού.

«Αν δεν μας θέλουν να μας το πουν. Εμείς δεν μπορούμε να συγκυβερνήσουμε με βρώμικους» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, που ο ίδιος ο κ. Φίλης το είχε χαρακτηρίσει με αυτή την λέξη.

Επιχείρηση να πέσουν τόνοι

Με ανοιχτά όλα τα μέτωπα η κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που πήγε να φουντώσει έπρεπε να σβήσει εν τη γεννέσει της. Αυτό έκανε την Κυριακή με συνέντευξη του στην realnews ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος άδειασε τον Νίκο Φίλη, ανέφερε πως «μια συνεργασία  θα προϋπέθετε τη σύγκρουση του ΠΑΣΟΚ με αυτά τα δίκτυα αλλά και τους εκπροσώπους τους εντός του κόμματος. Θα προϋπέθετε μια  ριζική στροφή του ΠΑΣΟΚ που αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να επιδιώκεται από την ηγεσία του».

 

Την σκυτάλη πήρε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου η οποία δήλωσε στην δημόσια τηλεόραση πως «έχει υπάρξει μια έντιμη συμφωνία ανάμεσα στους αρχηγούς των δύο κομμάτων, με συγκεκριμένο στόχο σ’ αυτή τη συνεργασία» ανέφερε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχουν προϋποθέσεις σήμερα για ιδεολογική συζήτηση. Ο λόγος για τον οποίο συνεργαστήκαμε είναι ξεκάθαρος και ισχύει ακόμη. Δεν έχει τελειώσει ο στόχος τον οποίο θέσαμε, δεν υπάρχει θέμα στη συνεργασία, όλα τα άλλα είναι άκαιρα» είπε χαρακτηριστικά κλείνοντας στην παρούσα φάση το θέμα.

Το θέμα της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ με τον ΠΑΣΟΚ έκλεισε και ο Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ δήλωσε πως «η σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα φέρει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση της χώρας, τις οποίες και δεν αναγνωρίζει, ενώ παραμένει στην ίδια πολιτική γραμμή με τη ΝΔ» και πρόσθεσε πως «δεν έχει κάνει κανένα βήμα που να διαμορφώνει πεδίο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Την ίδια ώρα στελέχη που πρόσκεινται στην Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας το θέμα που άνοιξε ο κ. Φίλης κάνουν λόγο για «φωτοβολίδες» οι οποίες δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα, καθώς στο ΠΑΣΟΚ δεν προτίθεται κανείς να δώσει άφεση αμαρτιών στον ΣΥΡΙΖΑ, κλείνοντας το θέμα – τουλάχιστον προς το παρόν – από κάθε πλευρά. 

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Xanthi Times

Ηλεκτρονική εφημερίδα Xanthitimes.gr ειδήσεις από την Ξάνθη, Α.Μ.Θ, την Ελλάδα και τον κόσμο. Έγκαιρη και έγκυρη Ενημέρωση - www.xanthitimes.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2023

Φεβρουάριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Κατασκευή ιστοσελίδων & eshop

Υπηρεσίες Κατασκευής & Φιλοξενίας Ιστοσελίδων