Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης  2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 5 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν χθες (18-2-2017) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 19 ετών, υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Τέσσερις (4) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Πακιστάν.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. 

 

Αναλυτικότερα, σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον 19χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς. 

 

Λίγο πιο κάτω, ο 19χρονος ακινητοποίησε το όχημα, ενώ ο 24χρονος συνοδηγός του οχήματος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, κινούμενος σε αγροτική περιοχή, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

 

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.