Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, σε πλήρη αντίθεση με τον εφησυχασμό που καλλιεργούν η κυβέρνηση κι όσοι κινούνται στην ίδια επικίνδυνη, αντιλαϊκή κατεύθυνση, επισημαίνει τα εξής:

  • Όλο το πλέγμα των στρατιωτικών βάσεων και στρατηγείων ενεργοποιείται για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Νέα στηρίγματα είναι στα σκαριά προκειμένου να καλύψουν ανάγκες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τις επιδιώξεις των μονοπωλίων, για Ελλάδα – ενεργειακό κόμβο στην περιοχή που κοχλάζει σαν ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.
  • Στη Σούδα πάνε κι έρχονται τα αμερικάνικα πολεμικά πλοία, τα αεροπλανοφόρα με τα σύνεργα του θανάτου.
  • Νέα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με την Τουρκία, σε συνθήκες βαθιάς ανέχειας του ελληνικού λαού.
  • Η Ελλάδα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, είναι στην πρώτη θέση των χωρών, με το 2% του ΑΕΠ της να πηγαίνει στις ΝΑΤΟικές-πολεμικές δαπάνες
  • Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Ουκρανία, την ίδια ώρα που ο λαός της ματώνει από την αντιλαϊκή πολιτική της αντιδραστικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο των αντιθέσεων και ανταγωνισμών των αντιμαχόμενων αστικών μερίδων
  • Νέα βήματα γίνονται στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ, την ίδια ώρα που ο λαός της Παλαιστίνης, είναι καθημερινά αντιμέτωπος με τη δολοφονική δράση του Ισραηλινού κράτους.
  • Η Ελλάδα δίνει το «παρών» σε όλες τις πολεμικές προετοιμασίες –«ασκήσεις» του ΝΑΤΟ– για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το ματοκύλισμα των λαών όπου οι ανάγκες των μονοπωλίων, το απαιτούν.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επιχειρεί συστηματικά με τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» να προωθήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων, ώστε να πάρουν θέση στο τραπέζι , στη μοιρασιά της λείας από το πλιάτσικο σε βάρος των λαών. Έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί καλλιεργεί κλίμα εφησυχασμού , την ίδια ώρα που τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις, συγκεντρώνονται στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου. Στο Αιγαίο κινείται η ΝΑΤΟική αρμάδα, την ίδια ώρα που η Τουρκία συνεχίζει τις απειλές και εξαπολύει το μπαράζ των παραβιάσεων του εναέριου και θαλάσσιου χώρου – των συνόρων της Ελλάδας.

 

Οι αποφάσεις της Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, 15 και 16 Φεβρουαρίου έχουν στο επίκεντρό τους, την προώθηση και τον «εμπλουτισμό» των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Βαρσοβίας, την ενίσχυση της δράσης της λυκοσυμμαχίας σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα, επιβεβαιώνοντας την παραμονή της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αιγαίο.

 

Όλα τα παραπάνω συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα μέσα στη δίνη των όλων και πιο σφοδρών ανταγωνισμών ιμπεριαλιστικών ενώσεων και κρατών. Είναι κίνδυνος για τον ελληνικό λαό, για τους λαούς της περιοχής. Θα επιδεινώσουν την κατάσταση σε όλους τους τομείς.

 

Το κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ, προς τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τους άνεργους, τις γυναίκες, τη νεολαία, είναι μαχητικό προσκλητήριο συσπείρωσης και μαζικής δράσης ενάντια στους σχεδιασμούς της αστικής τάξης, της κυβέρνησης, των κομμάτων του κεφαλαίου, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, τα νέα επικίνδυνα σχέδια που είναι σε εξέλιξη και την εμπλοκή της χώρας μας.

Να απαιτήσουμε! Να βροντοφωνάξουμε!

  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές βάσεις – Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις σε άλλες χώρες.
  • Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες. Να υψώσουμε τείχος στο ρατσισμό, στο εθνικιστικό μίσος. Να φράξουμε το δρόμο στις δυνάμεις της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
  • Να εκφράσουμε μαχητικά την αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης που αντιμετωπίζει την τρομοκρατία, τις δολοφονικές επιθέσεις, νέους εποικισμούς από το κράτος του Ισραήλ.
  • Να εναντιωθούμε στα διχοτομικά σχέδια που προωθούνται στην Κύπρο.