Η κυβέρνηση κατάφερε και ένωσε τους δανειστές. Εκεί που η Μέρκελ και η Λαγκάρντα μαλλιοτραβιόντουσαν για την Ελλάδα, ξαφνικά και κει που η κυβέρνηση πανηγύριζε ότι κατατρόπωσε το ΔΝΤ και έκανε την Μέρκελ να φοβάται μην φέρει την δραχμή, να’ σου και η Λαγκάρντ, μαζί με την φράου Μέρκελ, να αποφασίζον για εμάς χωρίς εμάς.

Πρέπει να ομολογήσουμε η κυβέρνηση κατάφερε να ενώσει του δανειστές εναντίων μας.

Μπράβο στα παλληκάρια του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο αυτοί θα μπορούσαν να τα καταφέρουν χειρότερα.

***

Όσο για τον Τσακαλώτο οι βουλευτές τον περίμεναν στην Βουλή να δώσει εξηγήσεις για τις μυστικές οικονομικές συμφωνίες του Τσίπρα με τα παγκόσμια οικονομικά γεράκια αλλά αυτός είχε δουλειά και υποχρεώσεις είπε, αλλά πήγε να δει τον ΠΑΟΚ.

Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος καίγεται και αυτοί βλέπουν μπάλα.

***

Ευτυχώς που είναι και η Αυγή που πανηγυρίζει για τον διπλασιασμό της Μερικής απασχόλησης. Σε λίγο μας βλέπω να τρώμε μερικώς. Άλλωστε το κάνουν κοντά στο 1,5 εκατομμύριο ανέργοι και άλλα 2 εκατομμύρια νεόπτωχοι. Μόνο οι κρατούντες την εξουσία περνούν καλά. 8.000 ευρώ το μήνα και απλά να κάθεσαι και να ψηφίζεις ότι σου ζητάνε, δεν είναι και λίγο πράγμα.

***

Και μαζί με όλα τα άλλα έχεις και τον Φίλη που λέει ότι η σύμπραξη με τους ΑΝΕΛ είναι «παρά φύση σχέση» ενώ με το ΠΑΣΟΚ είναι ποιο φυσιολογική. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ του 3%  με ποιόν έχει συνάψει εδώ και δύο χρόνια παράνομη σχέση; Αν δεν αυταπατάται ο Φίλης,  το ΠΑΣΟΚ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνάει που το 97%. Μάλλον θέλει να νομιμοποιήσει αυτήν την σχέση διαφορετικά δεν θα μιλούσε.

Τελικά η καρέκλα χρώμα δεν κοιτά.

***

Αυτό που οι αρχηγοί μέσα στην βουλή μαλώνουν σαν τα κοκόρια και ο κόσμος έξω από την Βουλή πεινάει, πραγματικά με ξεπερνάει.

***

Αυτό που έγινε στο Φαρμακονήσι δεν έχει προηγούμενο. Κατάφεραν οι ανίκανοι εραστές της εξουσίας, να κάνουν την Τουρκία τον νταή του Αιγαίου.

Σε ποια σοβαρή χώρα θα έμπαινε ο γείτονας μέσα στα σύνορα σου με πολεμικό πλοίο, θα έκανε ασκήσεις με πραγματικά πυρά και θα έβγαινε από τα σύνορα σου σαν κύριος. Αυτό μόνο στην Ελλάδα.

***

Μαθαίνουμε ότι γενετιστές ετοιμάζονται να αναστήσουν τα μαμούθ. Αλήθεια σκέφτηκαν πώς θα τα ταΐσουμε; Αυτά θέλουν έναν Πάγκαλο και έναν Φίλη στην καθισιά. Που θα τους βρούμε;

***

Πληροφορούμεθα ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να συμβιβαστεί και απ ότι καταλαβαίνουμε το τίμημα αυτού του συμβιβασμού θα είναι βαρύ.

Να κάνω μία πρόταση; Αφού ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος μαζί με τους 153 θα κάνουν μία συμφωνία που το τίμημα της θα είναι βαρύ ας το πληρώσουν αυτοί όλοι μαζί από την τσέπη τους. Δύο χρόνια στην εξουσία μάζεψαν αρκετό παραδάκι από τον ματωμένο οικονομικά Έλληνα. Ας πληρώσουν ο Τσίπρας και η παρέα του. Γιατί πάλι εμείς;