Την Παρασκευή 10 Φεβ. 2017 στις εγκαταστασεις του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης στο Αμοιρίδειο Αθλητικό Κέντρο, πραγματοποιηθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας για το 2017.
Την ιδια μερα πραγματοποιήθηκε επίσης και το καθιερωμένο τουρνουά Μπλιτζ και έλαβαν μέρος 50 σκακιστές-στριες.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς, τα παιδιά και όλα τα μέλη του Ομίλου μας για την παρουσία τους σε αυτήν την εκδήλωση, αλλά και όσα μέλη δεν παρευρέθησαν για διάφορους λόγους και να ευχηθούμε και πάλι σε ολους να έχουμε Καλή Χρονιά γεμάτη Υγεία και Πρόοδο.

Επίσης θα θέλαμε να γνωρίζετε οτι τα μέλη του Σ.Ο.Ξ. είστε το μοναδικό διαχρονικό έρεισμα μας, στην προσπάθεια που κάνουμε για την ένταξη του Σκακιού στην καθημερινότητα ολοένα και περισσοτέρων ανθρώπων . Είστε η πηγή ζωής του ομίλου μας καθώς ειδικά τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος λειτουργεί αποκλειστικά με τις συνδρομές των μελών του ή τυχόν δωρεές αυτών, αφού έχουν διακοπεί οι τακτικές επιχορηγήσεις από την Σκακιστική Ομοσπονδία.
Ο Σ.Ο.Ξ. προσπαθεί συνεχώς μέσω συλλογικών αλλά και δικών του πρωτοβουλιών να καθιερώσει το σκάκι στα σχολεία και γενικά να προβάλει το άθλημα στην κοινωνία της Ξάνθης διευρύνοντας την σκακιστική κοινότητα. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι η σημαντικη αύξηση των μελών μας τα τελευταία 2- 3 χρόνια και στόχος μας είναι να παίζουν σκάκι όλο και περισσότερα παιδιά.
Προσπαθούμε συνεχώς η εκπαίδευση των μικρών και μεγάλων σκακιστών να γίνεται όλο και καλύτερη. Αυτό φαίνεται και από τις επιτυχίες των σκακιστών μας καθώς περυσι σε ατομικό επιπεδο είμασταν μεταξυ των κορυφαίων Νομών της Περιφέρειας ΑΜΘ σε συγκομιδή μεταλλίων στους σχολικους αγώνες και τουρνουα και σε συλλογικο επιπεδο η αγωνιστική μας ομάδα πέτυχε σημαντικές διακρίσεις.
Επίσης είμαστε απο τους λίγους συλλόγους που με αποκλειστικά δικούς του πόρους και ντόπιους σκακιστές και χωρίς μεταγραφές μεγάλης αξίας ξένων ή Ελλήνων σκακιστών, συμμετείχαμε πέρυσι τον Ιούλιο στο πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα Α’ Εθνικής που διεξήχθη στο Ρίο Αχαΐας πραγματοποιώντας ανταγωνιστικες παρτίδες. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να εκπροσωπήσουμε και φέτος την Ξάνθη σ’ αυτήν την κορυφαία διοργάνωση.
Ευχαριστούμε και πάλι όλα τα μέλη για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, κάνοντας μας να προσπαθούμε συνεχώς να γινόμαστε καλύτεροι και να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών όλων μας.

Πριν την κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκε τουρνουά μπλιτζ

Στο Α’ Γκρουπ
Στην 1η θέση ισοβάθμισαν με 6/7 τρεις παίκτες. Μετά την άρση της ισοβαθμίας από τα κριτήρια:
1ος Οσμάνογλου Χαλίλ
2ος Κόρογλου Βίκτωρ
3ος Σταμουλάς Νίκος

Στις ειδικές κατηγορίες
1ο Κορίτσι με 4/7 Παπαϊωάννου Έφη
1ος Κ14 Ουμουτίδης Χρήστος
1ος Κ12 Βαγιανός Χρήστος
1ος Κ10 Αναγνωστόπουλος Βασίλης
1ος Κ8 Ουζούνης Κωνσταντίνος

Στο Β’ Γκρουπ των μικρών
1ος Βάμπουλας Βασίλης με 6/7
2ος Ταρχανίδης Νίκος με 5/7
3η Μόσιου Μαρία-Ραφαέλλα με 4,5/7
1ο Κορίτσι Αργυρίου Ιφιγένεια με 4/7

 

Επίσης βραβεύτηκαν και οι νικητές του του Εσωτερικού πρωταθλήματος Παίδων που διεξήχθη από το Νοέμβριο 2016 έως τον Ιανουάριο 2017, όπου η κατάταξη ήταν η εξής:
1η θέση με 5,5/6 ο Βαγιανός Χρήστος
2ος με 5/6 Μπαλαφούτης Δημήτρης
3ος με 4/6 Κερασίδης Λευτέρης
1ο Κορίτσι με 4/6 Μπαλαφούτη Μαρία

Ο μικρός τυχερός σκακιστής που έτυχε το φλουρί ήταν ο Ανδριώτης Σπύρος, κερδίζοντας ενα σκακιστικό βιβλίο.

Τις βραβεύσεις και απονομές μεταλλίων έκαναν:
για το Α’ Γκρουπ του Blitz ο πρώην πρόεδρος του Σ.Ο.Ξ. Σαχπατζίδης Αχιλλέας,
για τις ειδικές κατηγορίες ο έφορος αγώνων του Σ.Ο.Ξ. Σεχλίδης Σάββας,
για το Β’ Γκρουπ του Blitz η σκακίστρια και εκπαιδεύτρια του Σ.Ο.Ξ. Κυπράκη Νικολέτα,
για το εσωτερικό πρωτάθλημα ο βετεράνος σκακιστής του Σ.Ο.Ξ. Κερασίδης Σταμάτης.

Για την κοπή της Βασιλόπιτας και τις βραβεύσεις είχε προσκληθεί και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού της Πόλης μας κ. Λομβαρδέας Μιχαήλ, αλλά δεν παρευρέθηκε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, τον οποίο θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια καθώς από πέρυσι μαζί με τον Δήμαρχο της Πόλης μας είναι αρωγός στην προσπάθεια του συλλόγου για να πετύχει τους στόχους του.

 

Για το Δ.Σ. του Σ.Ο.Ξ.
Ο Πρόεδρος
Βαγιανός Δημήτριος

 

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Tην Κυριακή 12 Φεβ. 2017 η αγωνιστική μας ομάδα ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της για το διασυλλογικό πρωτάθλημα του προκριματικού ομίλου της Α’ Εθνικής (ΠΟΑ), που θα κρίνει ποια ομάδα θα αγωνιστεί το καλοκαίρι στο κορυφαίο σκακιστικό τουρνουά της Ελλαδας της Α’ Εθνικής.
Ο 1ος αγώνας διεξήχθη στην Ορεστιάδα, όπου επικρατήσαμε του Α.Ο.Ορεστιάδας με σκορ 7-3.
Ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 19/02/2017 στην έδρα του Σ.Ο.Ξάνθης στο Αμοιρίδειο.