Η «Ανοιχτή Αγκαλιά» στα ακριτικά χωριά της Θράκης. Τα χωριά των Αβδήρων δεν είναι ακριτικά;

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

 

Όπως δείχνουν τα πράγματα στην λογική των πολιτικών κινούνται και οι εθελοντές γιατροί. Ξεκινούν τον εθελοντισμό τους από τα Πομακοχώρια όπως οι πολιτικοί όλων των κομμάτων όταν επισκέπτονται την Ξάνθη,  προκειμένου να μαζέψουν ψηφαλάκια. Άραγε, οι εθελοντές γιατροί γιατί ξεκινούν την εθελοντική ιατρική τους παρουσία από τα Πομακοχώρια;

.

Για την Αθήνα όπως δείχνουν τα πράγματα, Ξάνθη είναι μόνο τα Πομακοχώρια.

Λάβαμε μία ανακοίνωση από το πρόγραμμα «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ» από ένα κλιμάκιο εθελοντών γιατρών από τα παιδιατρικά νοσοκομεία Αθήνα και Θεσσαλονίκης όπου αναφέρουν ότι θα προσφέρουν εθελοντικά ιατρικές εξετάσεις στα παιδιά του ορεινού όγκου και μάλιστα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Αφού συγχαρούμε τους εθελοντές γιατρούς, οι οποίοι θα προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στα Πομακοχώρια αλλά, η ερώτηση μας έχει να κάνει γιατί μόνο στα Πομακοχώρια;

Για να καταλάβουμε όλοι εμείς οι ιθαγενείς της Ξάνθης. Ανάγκη  εθελοντικής παρουσίας των γιατρών δεν έχουν τα παιδιά στον κάμπο; Στα Άβδηρα, στην Γενησέα στο Τόπειρο;

Άραγε οι γονείς στους προαναφερόμενους πεδινούς δήμους της Ξάνθης αλλά και οι εκπαιδευτικοί δεν χρειάζονται ενημέρωση στα θέματα πρόληψης ψυχικής και σωματικής υγείας;

Μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι οι γιατροί δεν ξεχωρίζουν τους ανθρώπους σε χρώμα, καταγωγή και διαμονή και μάλιστα όταν είναι εθελοντές.

Τελικά μήπως οι κύριοι αυτοί της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» τύπου «καραβάνι της Αγάπης» σπρώχνουν τους κατοίκους της ορεινής περιοχής στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ; Και μόνον ότι το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται πίσω από την όλη εκστρατεία αρκεί για να πονηρευτεί κάποιος.

Και κάτι που θεωρούμε συμαντικό. Μήπως από το Υπουργείο Υγείας τους ενημέρωσαν ότι Ξάνθη είναι μόνο τα Πομακοχώρια;

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ»

Με το πρόγραμμα «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ», οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές, από τα παιδιατρικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης, από τις  10 έως και τις 22 Φεβρουαρίου 2017, επισκέπτονται τα χωριά Εχίνο, Μελίβοια, Σμίνθη, Δημάριο, Κοτύλη, Σέλερο, Σήμαντρα, Κιμμέρια.

Το κλιμάκιο των εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών, αποτελείται από Παιδιάτρους, Παιδοχειρουργούς, Οδοντίατρους, Ακτινολόγους, Καρδιολόγο, Δερματολόγο, Ορθοπεδικό, Ψυχολόγο, Ειδική Παιδαγωγό και Νοσηλεύτριες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις Προληπτικής Ιατρικής όλου του παιδικού πληθυσμού της περιοχής, ενώ οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν από τους ειδικούς της ομάδας επιστημόνων της “Ανοικτής Αγκαλιάς” σε θέματα πρόληψης ψυχικής και σωματικής υγείας.

 

Η πολύπλευρη αυτή προσφορά της Οργάνωσης Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων .