Ένα ερώτημα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία της Ξάνθης και όχι μόνο, αφού το ιδιωτικό μειονοτικό σχολείο της Ξάνθης, που σημειωτέων χρηματοδοτείται από τους δυστυχείς Έλληνες φορολογούμενους, απέλυσε δάσκαλο τον οποίο το ίδιο το σχολείο στην Ελληνική Επικράτεια, χρηματοδοτούμενο και από τους Έλληνες φορολογούμενους,  κατηγόρησε ως Γκιουλενικό, εχθρό δηλαδή του καθεστώτος της Άγκυρας όπου  εννοείται  απελύθει κατόπιν εντολής της.

Φυσικά η υπόθεση οδηγήθηκε στα Ελληνικά δικαστήρια όπου όλοι γνωρίζουν ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη λειτουργεί απερίσπαστα, εφαρμόζοντας απλά τους νόμους.

Οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Ελλάδος θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στο εργατικό κέντρο της Ξάνθης στις 13:00 την Τετάρτη μετά την εκδίκαση της υπόθεσης  του εκπαιδευτικού Χότσικα Νιχάτ και του ιδιωτικού μειονοτικού σχολείου της Ξάνθης.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η κρίσιμη υπόθεση του εκπαιδευτικού Χότσικα Νιχάτ που υπηρετεί στο Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης  Την Τετάρτη συνδικάζονται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο εκπαιδευτικός εναντίον του σχολείου, αλλά και το αντίστοιχο αίτημα ασφαλιστικών μέτρων της ιδιοκτησίας του εκπαιδευτηρίου κατά του συναδέλφου. Οι αποφάσεις του Δικαστηρίου  θα κρίνουν  σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της υπόθεσης αυτής.