Άφησε χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο για 36 ώρες.

Το συνεργείο της ΔΕΥΑΞ, αφου τελείωσε την εργασία σύνδεσης  αποχέτευσης  προχθές το απόγευμα στην περιοχή του Πούρναλικ, σκέπασε με άμμο την λακούβα και έφυγε.

Από εκείνη την ώρα ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο της περιοχής έμεινε χωρίς τηλέφωνα και ίντερνετ. Μεταξύ των παθόντων και η XanthiTimes.

Νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετά από πολλά παράπονα γειτόνων που δεχτήκαμε επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Μαρίνο Σδρέβανο και ζητήσαμε από το συνεργείο που έκανε την παρέμβαση να ξανακοιτάξει μήπως έκοψε κατά λάθος τα υπόγεια καλώδια του ΟΤΕ και του Ίντερνετ.

Στην επικοινωνία μετά από μία ώρα περίπου, λάβαμε την επιβεβαίωση ότι δεν ευθύνεται η ΔΕΥΑΞ για την τηλεφωνική απομώνση.

Οι πάροχοι των τηλεφώνων του οικοδομικού τετραγώνου, αργά το απόγευμα, επιβεβαίωσαν ότι είναι εξωτερική η βλάβη παροτρύνοντας μας να ζητήσουμε από την ΔΕΥΑΞ να δώσει βλάβη στον ΟΤΕ, πράγμα που για άγνωστους λόγους δεν έπραξε.

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε εκ νέου με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ μέχρι αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στάθηκε αδύνατο. Την επομένη τοι πρωί επίσης προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του στάθηκε αδύνατο.

Μηραία επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο Χ. Δημαρχόπουλο και είναι προς τιμήν του που επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ και τον ΟΤΕ.

Μετά από αυτό ο κ. Σδρέβανοις επικοινώνησε μαζί μας και μας και μας ενημέρωσε ότι το συνεργείο της ΔΕΥΑΞ και του ΟΤΕ θα επισκευάσουν την βλάβη.

Η βλάβη επισκευάστηκε μετά από 30 ώρες.

Αξίζει να συγχαρούμε τον Προιστάμενο του ΟΤΕ κ. Κυβιζίδη Κυριάκο ο οποίος παρόλο που στην οικοδομή που στεγάζεται η XanthiTimes, όλοι οι ένοικοι είναι συνδρομητές άλλων παρόχων και όχι του ΟΤΕ πίεσε για την αποκατάσταση της βλάβης.

Ο κ. Κυβιζίδης στάθηκε στο πλευρό των πολιτών που εκείνη την ώρα ένοιωθαν την αδιαφορία και την ανοργανωσιά της ΔΕΥΑΞ.

Όπως πληροφορηθήκαμε, τα υπόγεια δίκτυα του ΟΤΕ είναι  στην διάθεση της ΔΕΥΑΞ σε ηλεκτρονική μορφή η ΔΕΥΑΞ δεν μπήκε κάν στον κόπο να τα ζητήσει.

Πληροφορίες μας λένε για παράπονα των Ξανθιωτών,  στην περιοχή του κέντρου της πόλης, όπου η διακοπή τηλεφώνων και ίντερνετ,  είναι σύνηθες φαινόμενο εξ αιτίας της ΔΕΥΑΞ.

Τελικό συμπέρασμα αν δεν ήταν ο κ. Κιβιζίδης να ενδοιαφερθει πραγματικά, τρείς μέρες μετά το συμβάν ακόμη η ΔΕΥΑΞ θα υποστήριζε ότι δεν ευθύνεται για την βλάβη την στιγμή που στην γυρω περιοχή δούλευε μόνο τα δικό της συνεργείο.

Μας λένε πάντως κύκλοι του ΟΤΕ στην Ξάνθη ότι η ΔΕΥΑΞ δεν είναι και…τόσο συνεργάσιμη.

Ο λόγος λοιπόν που η XanthiTimes  δεν ήταν στον διαδικτυακό «αέρα» ήταν η απροσεξία της ΔΕΥΑΞ και η προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών της.