Χθες το βράδυ ψηφίστηκε στη Βουλή ο Νόμος του Υπουργείου Παιδείας, γεμάτος από φωτογραφικές διατάξεις, που αδικεί κατάφωρα τον Έβρο και τη Θράκη. Συγκεκριμένα θέτει στο περιθώριο το Διδασκαλείο της Αλεξ/πολης και κατ’ επέκταση και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, αναφορικά με τη μειονοτική εκπαίδευση.

Στην ομιλία του ο βουλευτής της ΝΔ Έβρου κ. Αν. Δημοσχάκης, στην Ολομέλεια, ξεκαθάρισε στον Υπουργό Παιδείας, ότι το θέμα είναι σοβαρό, καθώς η επιλογή του Παιδαγωγικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την εκπαίδευση των δασκάλων των μειονοτικών σχολείων εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς.  Πρόκειται για φωτογραφική διάταξη που στόχο έχει την προώθηση παράγοντα, ο οποίος θέλει να διοριστεί στο Αριστοτέλειο. Γι’ αυτό το θέμα κατέθεσε και Κοινοβουλευτική Αναφορά στο Προεδρείο της Βουλής.

Επίσης  κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για το γεγονός ότι εξαιρέθηκαν Έβρος και Σαμοθράκη από την έκτακτη ενίσχυση σε παραγωγούς γάλακτος, για τις περιοχές που δέχονται προσφυγικές ροές.

Τη Δευτέρα (06/02) συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση για την υποβάθμιση – κατάργηση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού. Στην ομιλία του τόνισε στον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών ότι είναι λαθεμένη αυτή η απόφαση της Κυβέρνησης, καθώς δημιουργεί ευπάθειες και «Αχίλλειο Πτέρνα» στον Κεντρικό Έβρο.