Τελικά όλα δείχνουν πώς το σφίξιμο της θηλιάς στο λαιμό μας του 3,5(;) ή 4ου(;)  μνημονίου απόψε θα σφιχτεί και ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Επιβεβαιώθηκαν τελικά οι πληροφορίες πού ήθελαν τον Τσακαλώτο να συναντάτε με τους θεσμούς…Πρώην φονιάδες των λαών, τοκογλύφων και όλων των πατριωτικοαριστερών φανφαρών του ΣΥΡΙΖΑ πριν έρθει στην στην εξουσία.

Εν πάση περιπτώσει όπως δείχνουν τα πράγματα η “περήφανη” διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα αποδίδει καρπούς αφού είμαστε έτοιμοι ως Χώρα να επανέλθουμε στο γνωστό μας μονοπάτι της ξεφτίλας.

Διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών και παρουσία του Γάλλου υπουργού Οικονομικών θα έχει εκτάκτως στις Βρυξέλλες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καθώς όπως φαίνεται βρέθηκαν οι απαραίτητες πολιτικές συναινεναίσεις για να προχωρήσει η αξιολόγηση.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου έχει ραντεβού με τους Πολ Τόμσεν, Πιερ Μοσκοβισί, Κλάους Ρέγκλινγκ, Γερούν Ντάισελμπλουμ και Μπενουά Κερέ, όπου θα τεθούν επί τάπητος οι νέες προτάσεις που έστειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας στο πρώτο draft που είχε αποστείλει σε όλες τις πλευρές ο Πιερ Μοσκοβισί.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ νωρίτερα απόψε έγινε νέος γύρος ανταλλαγής προτάσεων σε υψηλό επίπεδο, έτσι ώστε να μην υπάρξει εμπλοκή στη διαδικασία/

Μετά την παρέμβαση της Άγκελα Μέρκελ και την αποκρυστάλωση των θέσεων του ΔΝΤ και της ΕΚΤ αναμένεται να δομηθεί η φόρμουλα συμμετοχής του ΔΝΤ, η οποία θα είναι -κατά πάσα πιθναότητα- αντίστοιχη με αυτή της πρώτης αξιολόγησης.

Νωρίτερα την έμπτη το ΔΝΤ τάχθηκε εκ νέου κατά της λιτότητας και αναφέρθηκε σε συμφωνία με την Ελλάδα για το συνταξιοδοτικό σύστημα.