Σχόλιο για την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Θυμηδία, τουλάχιστον, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ Ξάνθης,  προκαλεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψή τους στην E VALUE, επιλέγοντας τη σιωπή για το «τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι».

Δεν μας ενημέρωσαν αν θα φέρουν στη Βουλή για συζήτηση την πρόταση νόμου που από τις 17 Οκτώβρη έχουν καταθέσει 530 Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, την υπογραφή και τη γενίκευση τους, την υποχρεωτικότητα τους, την κατάργηση του διαχωρισμού εις βάρος των νέων εργαζομένων, το ύψος του κατώτερου μισθού, την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας και άλλα ζητήματα που αποτυπώνονται με ακρίβεια στο σχέδιο νόμου. Μάλλον αυτή η πρόταση νόμου δε συνάδει με τις «βέλτιστες πρακτικές» της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προσκυνάνε και οι οποίες προβλέπουν πλήρη ελευθερία στο κεφάλαιο για απολύσεις αλλά και υπο κατώτατο μισθό για όσους πιάνουν για πρώτη φορά δουλειά. Άλλωστε με αυτόν τον τρόπο, συμβάσεις μηδενικών ωρών και μεροκάματα Κίνας μπορεί να πάνε την ανεργία πολύ πιο κάτω απ’ όσο «περηφανεύονται».

Βέβαια αυτό το διάστημα είναι απασχολημένοι με τη σκληρή διαπραγμάτευση της  κυβέρνησής τους, αν και το πώς γίνεται το παραμύθι ο πρωθυπουργός τους, πριν γίνουν βέβαια κυβέρνηση, το αποκάλυψε στις 29/11/14 σε ομιλία στη Λαμία (αποκαλυπτικό το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο).

Όσο πιο γρήγορα οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι στην πόλη και το χωριό οργανωθούμε απέναντι στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό τους προσωπικό, νέο και παλιό, τόσο πιο γρήγορα θα ανοίξει ο δρόμος για μια ζωή που θα απολαμβάνουμε αυτά που παράγουμε χωρίς κηφήνες και παράσιτα.

 

Τα συλλαλητήρια σε όλη την χώρα στις 21 Φλεβάρη να γίνουν βήμα

 σε αυτήν την κατεύθυνση.

Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο

 Οργάνωση παντού να ρθουν τα πάνω κάτω

 

 

ΥΓ. Τώρα για τα υπόλοιπα της ανακοίνωσης: από τις φωτογραφίες αλα μπρατσέτα με τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο, τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου για «σοβαρή» Χρυσή Αυγή, αλλά και την επίσκεψη Τσίπρα στην κυβέρνηση της Ουκρανίας που στηρίζουν οι ναζί, καταλαβαίνουμε  πως οι παρέες τους τούς έμαθαν καλά το γνωστό γκεμπελικό «πες πες κάτι θα μείνει»…