Με την δήλωση, η οποία ομολογουμένως μας εξέπληξε,  «ΔΕν θα «βουλιάξουμε» την επιχείρηση», ο Γ. Καμπερόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΞ, σχολίασε την ερώτηση μας σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου που δικαιώνει τον δικαστικό τους αγώνα από τον Αύγουστο του 2013.

Για την ιστορία τον μήνα Αύγουστο του 2013, τον καιρό του μνημονίου, ουδείς πλέον θυμάται αν ήταν το πρώτο ή το δέκατο πρώτο, η τότε διοίκηση της ΔΕΥΑΞ με πρόεδρο τον Μ. Τσέπελη, προχώρησε σε μείωση του μισθού των εργαζομένων σε εφαρμογή οδηγίας του Η.Λ.Κ., πέραν του 25% που προβλεπόταν.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΞ μαζί με εργαζομένους και άλλων ΔΕΥΑ ανά την Ελλάδα, προσέφυγαν στην Ελληνική δικαιοσύνη φτάνοντας το θέμα στον Άρειο Πάγο ο οποίος έκρινε παράνομες τις επιπλέον κρατήσεις από τον μισθό των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον Γ. Καμπερόπουλο περιμένουν να καθαρογραφεί η απόφαση του Αρείου Πάγου για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα δούνε τις δυνατότητες της επιχείρησης και από εκεί και πέρα με γνώμονα τις δυνατότητες της και προτεραιότητα την επιβίωση της επιχείρησης, θα προχωρήσουν. «Δεν θα βουλιάξουμε την επιχείρηση που μας δίνει ένα κομμάτι ψωμί».

Αναζητήσαμε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ και τον Δήμαρχο Ξάνθης αλλά στάθηκε αδύνατη η επικοινωνία μαζί τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το τελικό ποσό που θα καταβληθεί στους εργαζομένους της ΔΕΥΑΞ αναδρομικά θα καθοριστεί με απόφαση του Πρωτοδικείου Ξάνθης στις 8 Μαίου του τρέχοντος έτους σύμφωνα πάντοτε με την απόφαση του Αρείου Πάγου.