ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ «ΚΟΥΤΑΛΑ»

Μπορεί ο Μητσοτάκης όπου σταθεί και όπου βρεθεί να ζητά από τον Τσίπρα να κάνει εκλογές, γνωρίζει όμως  πολύ καλά ότι αυτές δεν θα γίνουν γιατι απλούστατα οι κοινοβουλευτική  ομάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα τον στηρίξει μέχρι τέλους.

Άλωστε πότε θα ξαναδούνε εξουσία αν τώρα ηθελημένα χάσουν την κουτάλα;

Οι συμφωνίες με την Μέρκελ έχουν κλείσει. Εκλογες η Γερμανία το 2017 και ο Τσίπρας την Άνοιξη του 18.

Το μόνο πεόβλημα του Τσίπρα είναι πώς θα περάσει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί από τους δικούς του και εκεί είναι όλη η ιστορία αλλά λέμε και πάλι ποιος θα αφήσει την κουτάλα από το χέρι του.

Ο Τσακαλώτος με τον «τσαμπουκά» ρίχνει άγκυρα ηια τα επόμενα βήματα.

Οι 153 στην λοηική ότι θα χάσουν τις εκλογές θα ψηφίσουν ότι τους δώσει ο Τσίπρας εξασφαλίζωντας τους θέση για ένα ακόμη χρόνο, δίπλα και μέσα στην εξουσία.

Που θα ξαναβρούνε τέτοια ευκαιρία;

Λυση για την αγορά υπάρχει. Θα της ΄δωσει δημόσιο  χρήμα από τα πλεονάσματα και μόλις κλείσει η αξιολόγηση θα δανειστεί με χαμηλό επιτόκιο, θα βάλει το πλεόνασμα στην θέση του και έτσι ούτε ηάτα ούτε ζημιά.

 Θα μοιράσει δημόσιο χρήμα στην αγορά με μία  πετυχημένη συνταγη από τον Ανδρέα Παπανδρέου στο σύνθημα «Τσοβόλα δώστα όλα» και θα ησυχάσει.

Τα βήματα είναι προμελητημένα και δεν είναι τυχαίο που το μεταναστευτικό δεν λύθηκε τόσο καιρό.

Οι τιμές των έπεσαν κατακόρυφα. Οι ανάγες για την στέγαση των μεταναστών θα σπρώξουν την αγορά ακινήτων και τα γύρω επαγγέλματα. Θα νοικιαστούν διαμερίσματα, θα ολοκληρωθούν οι μικτισμένες οικοδομές.

Κόκκινα δάνεια η λύση είναι έτοιμη και απ ότι μας λένε οι τράπεζες αντέχουν να κάνουν κούρεμα μέχρι και 50%.

Θα δανειοδοτηθούν οικοδομές με τις σημερινές τιμές της αγοράς με ενέχυρο στις τράπεζες το χρήμα που είναι στα μπαούλα ή στο εξωτερικό.

Τα κόκκινα δάνεια θα κουρευτούν στο 50% και τα σπίτια θα ξαναγυρίσουν στα χέρια των νυκοκυραίων, όσοι έχουν ακόμη την δουλειά τους στο μισό της αξίας του ακινήτου.

Μέσα στο 2017 θα εηκαινιάσει όλα τα μεγάλα έργα.

Άρα,  θα κεινείται η αγορά, θα ακολουθείσει και το ΕΣΠΑ που επίτηδες το τρενάρουν, οπότε το 2018 όταν είναι να εφαρμοστούν τα νέα μέτρα τότε θα βγεί και θα σερβίρει ο Τσίπρας τις επιτυχίες του με την αγορά να κινείται κάπως.

Αυτό είναι τι σχέδιο του Τσίπρα.

Αν του βγεί ουδείς γνωρίζει.

Άλλωστε υπάρχουν και τα ατυχήματα.