Υλικά συνταγής

Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν όλο το νερό τους.

Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα μπωλ, ραντίζουμε με λάδι και αλατοπίπερο και τις αφήνουμε για 5-10 λεπτά.

Αν έχουμε ψησταριά, ανάβουμε φωτιά και, όταν έχει σχηματιστεί γερή θράκα, αραιώνουμε τα κάρβουνα και ψήνουμε τις μπριζόλες για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά (προσοχή: δεν πρέπει να υπάρχει φλόγα όταν βάζουμε τη μπριζόλα για ψήσιμο).

Αν δεν έχουμε ψησταριά, μπορούμε να ψήσουμε τις μπριζόλες σε φούρνο στο γκριλ για 15 λεπτά από κάθε πλευρά.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα από ροκφόρ. Σε ένα κατσαρολάκι, λειώνουμε το βούτυρο και κοσκινίζουμε το αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.

Ρίχνουμε στο κατσαρολάκι το ζωμό λαχανικών και το ανθότυρο και ανακατεύουμε συνέχεια. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ροκφόρ κομμένο σε κομματάκια, ανακατεύοντας για να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.

Οι μπριζόλες με σάλτσα από ροκφόρ είναι έτοιμες. Σερβίρουμε τις μπριζόλες και τη σάλτσα σε ένα ξεχωριστό μπωλ, όπου προσθέτουμε και λίγο μαϊντανό. Καλή μας όρεξη!