Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα αναφορικά με τον βιασμό και τον αποτρόπαιο φόνο του 6χρονου Ρωμά στην “Φαβέλα” της Κομοτηνής, ρωτήσαμε τον επικεφαλής της παράταξης Ξάνθη Σταυρούπολη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ γιατρό Ιπποκράτη Καμαρίδη υπεύθυνο του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Δροσερού να καταθέσει την άποψη του, μετά την 15ετή παρουσία του στον οικισμό που παρουσιάζει αυξημένη εγκληματικότητα.

«ΔΡΟΣΕΡΟ: ΜΙΑ…ΝΑΡΚΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ…»

Ως μια…«νάρκη» η οποία κάποτε θα σκάσει, χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στο Δροσερό ο ιατρικός υπεύθυνος του Ιατροκοινωνικού Κέντρου κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης αναφέροντας επίσης ότι «το Δροσερό είναι σαν μια…αγελάδα την οποία κάποιοι παράγοντες ταϊζουν, για να πιουν κάποιοι το…άφθονο γάλα».

 

«ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΓΑΝΤΩΘΕΙ Ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ…»

«Η δεκαπενταετής πείρα μου από την ενασχόληση με το θέμα Δροσερό, μου δίνει το δικαίωμα να γνωρίζω αρκετά έως πάρα πολύ καλά το τι συμβαίνει σε αυτόν τον οικισμό. Αυτός ο οικισμός δεν έπρεπε να γιγαντωθεί σε αυτό το επίπεδο, γιατί είναι δύσκολα ελεγχόμενος πλέον. Από την άλλη μεριά κάποιοι των οποίων τα συμφέροντα εξυπηρετούνταν έκαναν τα πάντα ώστε να μπορεί να προχωρήσει στην κατεύθυνση της γιγάντωσης η περιοχή αυτή για να έχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα. Πράγματα τα οποία φαίνονται στα μάτια όλων των Ξανθιωτών» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «το πρόβλημα όμως γεννιέται στην βάση της αληθινής ή πραγματικής μέριμνας που δήθεν δείχνει η πολιτεία, χωρίς να εξετάζουν βαθιά το φαινόμενο, παρά μόνο επιφανειακά, ίσα ίσα για να πουν ότι κάτι έκαναν».

 

«ΔΡΟΣΕΡΟ: Η ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ…»

Μάλιστα όπως τονίζει ο κ. Καμαρίδης «το Δροσερό επίσης σήμερα είναι μια κολυμβήθρα  του Σιλωάμ, όπως έχω πει στο παρελθόν, όπου έρχεται ο καθένας για να αναδειχθεί αργότερα μέγας πολιτικός, για να αναδειχθεί αργότερα άνθρωπος με κοινωνικό προφίλ. Πλείστα τα παραδείγματα. Μην ξεχνάτε ότι Αθηναϊκές ΜΚΟ, συχνά – πυκνά, θυμούνται όταν τις χρειάζεται κάποιος κύκλος, να περάσουν τρεις- τέσσερις ώρες από το Δροσερό. Το πρόβλημα όμως δεν αντιμετωπίζεται με αυτές τις «ασπιρίνες». Το πρόβλημα θέλει…«χημειοθεραπεία» γιατί είναι πλέον καρκίνωμα. Σε αυτό οι μόνοι που δεν φταίνε, είναι ο παιδικός πληθυσμός του Δροσερού, στον οποίο και πρέπει να στραφεί η προσοχή όλων μας. Δεκαπέντε χρόνια προσπαθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση, γιατί αν η παιδική ηλικία δεν προστατευθεί, οι πολίτες που θα έχουμε από το Δροσερό, θα έχουν την ίδια νοοτροπία και θα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, που λειτουργούν και σήμερα».

 

«ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ…ΠΕΡΙΟΧΕΣ

«Πρέπει όμως να τονίσω ότι στο Δροσερό ζουν και άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουν για το μεροκάματα, φροντίζουν τα παιδιά τους και την οικογένειά τους και δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους υπόλοιπους πολίτες της Ξάνθης. Αυτοί όμως δυστυχώς είναι ελάχιστοι και δεν βγαίνει προς τα έξω αυτή η εικόνα. Υπάρχουν όμως και περιοχές οι οποίες εντέχνως έχουν δημιουργηθεί, όπου κρύβεται εγκληματικότητα, διακίνηση ναρκωτικών, φόβος, τρόμος καθώς επίσης και χώρος καταφυγίου για εγκληματίες άλλων περιοχών. Για το θέμα του Δροσερού δεν φτάνει ολόκληρη η εφημερίδα σας για να το καλύψει. Έχουμε προτάσεις, τις έχουμε «κατεβάσει» και θα έπρεπε ήδη να λειτουργούν αλλά οι υπεύθυνοι βολεύονται με την σημερινή κατάσταση για αυτό και το πρόβλημα συνεχίζεται».