ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

 

Διαβάσαμε όλοι για την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους δημάρχους των νησιών, σχετικά με το θέμα των προσφύγων και στην ουσία την κοινωνικοοικονομική κατάρρευση αυτων των νησιών.

Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας δεν δεσμεύτηκε στους δημάρχους για την αποσυμφόρηση και την μετεγκατάσταση των προσφύγων στην ενδοχώρα.

Θυσιάζει στην κυριολεξία τα νησιά σε μία πολιτική που ούτε ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι καταστρέφει την νησιωτική Ελλάδα, εγκλωβίζοντας στην ουσία τους πρόσφυγες αλλά και τους νησιώτες σε μία παράλογη πολιτικη.

Ο κ. Τσίπρας λόγω της μη απορρόφησης των κονδυλίων από την Ε.Ε. και την θολή διαχείριση τους από τις ΜΚΟ χάνει το διαπραγματευτικό του πλεονέκτημα, με αποτέλεσμα, όποια πρωτοβουλία και στήριξη ζητάει από τους Ευρωπαίους να πέφτει στο κενό.

Το άλλο «φρούτο» που έριξε στην πολιτική «πιάτσα» για ανάπτυξη των νησιών και την ταπεινωτική συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στην Χώρα μας, τον ξεγύμνωσε ακόμη περισσότερο, άσχετα αν το κατάλαβε ή όχι.

Τα δήθεν αναπτυξιακά προγράμματα  σε νησιά που έχουν καταρρεύσει οικονομικά, τουριστικά και κοινωνικά από τις επιπτώσεις της αποτυχημένης πολιτικής του είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

 

 

Καμία πρόνοια  της Συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας δεν εμποδίζει την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσωρινή μετεγκατάσταση των προσφύγων στην ενδοχώρα.

Η αδιέξοδη πολιτική της Κυβέρνησης στο προσφυγικό, συσσωρεύει προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες,  υποχρεώνει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε κακές συνθήκες διαβίωσης και αντιμετωπίζει με ευχολόγια ένα ζήτημα που παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.

Ανεύθυνη πολιτική, κατώτερη των περιστάσεων, επιζήμια για τους πολίτες, επικίνδυνη για τη χώρα.