Αξιότιμε κ. Πανόπουλε

Κατ’ αρχάς να σας συγχαρώ εσάς προσωπικά και τους συνεργάτες σας για την εξαιρετική πορεία της ομάδας μας, όχι μόνο τη φετινή που ήδη βρίσκεται μόνη 2η  στη βαθμολογία της Super league, αλλά και τη συνολική που από το 1989 μέχρι και σήμερα συμμετέχει συνεχώς στη μεγάλη κατηγορία του ποδοσφαίρου μας, χωρίς ούτε μία φορά να υποβιβασθεί, σε αντίθεση με πάμπολλες ιστορικές ομάδες που ή έχουν εξαφανισθεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Χώρας μας ή έχουν καταντήσει ασανσέρ από το κατέβα –  ανέβα. Η όλη δε λειτουργία της ομάδας πλημμυρίζει από υγεία και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλές άλλες ομάδες.

Να σας συστηθώ. Ονομάζομαι Αργύριος Ανδριώτης, απόστρατος Αξιωματικός, κατάγομαι από τη μυροβόλο Χίο και κατοικώ, μετά την αποστρατεία μου από το 2003, μόνιμα στην Ξάνθη. Είμαι οπαδός του Ολυμπιακού αλλά υποστηριχτής της ομάδας της Ξάνθης με συνεχή παρουσία σε όλους τους εντός έδρας και όχι μόνο, αγώνες της και κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας από το 2003 μέχρι και φέτος. Πάντα, με ζέστες, με κρύα, με χιόνια, με βροχές. Τα υπόλοιπα στοιχεία μου είναι στη διάθεση σας και αναγράφονται στο e-mail μου.

Είμαι όμως και προσωπικός σας υποστηριχτής που πιστεύω ότι όλα τα παραπάνω που ανέφερα αποτελούν έργο δικό σας. Αυτά αντιπαραθέτω ως επιχείρημα στους επικριτές σας που, πιστέψτε με, δεν είναι λίγοι. «Όποιος θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο και ικανότερο από τον Πανόπουλο, ας πάρει την ομάδα και να την οδηγήσει σε ενδοξότερες πορείες. Αλλά πιστεύω ότι όποιος και αν είναι αυτός, η ομάδα θα έχει την τύχη της Καβάλας, της Δόξας, του Πανθρακικού και τόσων άλλων». Αυτά τους λέω κ. Πανόπουλε στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις μας.

Πιστεύω κ. Πανόπουλε ότι τα αίτια της μη προσέλευσης των φιλάθλων στο γήπεδο δεν είναι ούτε η απόσταση, ούτε οι καιρικές συνθήκες, ούτε η μετάδοση των αγώνων από την τηλεόραση. Είναι και αυτά. Πρωτίστως είναι η αντιμετώπιση των φιλάθλων από τους παράγοντες της ομάδας και των ενεργειών τους και από την πολιτική της ομάδας απέναντι τους. Θα αναφέρω τα κατά τη γνώμη μου σπουδαιότερα, από τα πολλά που εισπράττω στις διάφορες συζητήσεις.

–           Η απομόνωση της ομάδας στα Πηγάδια. Οι εγκαταστάσεις στα πηγάδια είναι εξαιρετικές και πρότυπο ζηλευτό. Η Ξάνθη όμως είναι μια επαρχιακή πόλη που οι κάτοικοι της διατηρούν ακόμα τον ρομαντισμό τους. Θεωρούν την ομάδα ένα κομμάτι δικό τους. Θέλουν να βλέπουν και να νοιώθουν τους ποδοσφαιριστές και τους παράγοντες δίπλα τους. Στην καφετέρια, στο εστιατόριο, στο μπαρ, στα καταστήματα, στα κοινωνικά δρώμενα. Πόσες φορές έχει γίνει αυτό;

Η Ξάνθη σφύζει από πολιτιστικά και κοινωνικά γεγονότα, πανελληνίως ξακουστά. Πόσες φορές συμμετείχε η ομάδα  σ’ αυτά; Μία φορά στις γιορτές τις Παλιάς Πόλης. Πόσες φορές η ομάδα επισκέφθηκε ένα πολιτιστικό σύλλογο, ένα κοινωνικό ίδρυμα (γηροκομείο, ψυχολογικό κέντρο);

Η αγορά της Ξάνθης διαθέτει ξεχωριστά  και ιδιαίτερα προϊόντα. Πόσες φορές η ομάδα έγινε μέσον να διαφημισθούν αυτά τα προϊόντα στις πόλεις που επισκέπτεται αλλά και στις ομάδες που έρχονται στην Ξάνθη για τους αγώνες τους. Πόσες φορές συνεργάστηκε με το Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης για να γίνει αυτό;

–           Η πολιτική των εισιτηρίων. Τα εισιτήρια διαρκείας κ. Πανόπουλε είναι όντως πολύ φθηνά και προσιτά σε πολύ κόσμο, τα φθηνότερα από όλες τις άλλες ομάδες της κατηγορίας. Όμως, η μέχρι φέτος υποχρέωση του να δει κάποιος έναν αγώνα πρέπει υποχρεωτικά να πάρει εισιτήριο διαρκείας, θεωρείται εκβιασμός και από ότι αποδεικνύεται οι Ξανθιώτες δεν εκβιάζονται.

–           Η αξιοποίηση των παλαιμάχων. Πόσοι από τους παλαιμάχους ποδοσφαιριστές είναι αξιοποιημένοι σε πόστα της ομάδας; Ποια είναι η συμπεριφορά απέναντι τους. Είδα έναν παλαίμαχο με τεράστια προσφορά στην ομάδα, που με πικρία μου είπε ότι δεν θα ξαναπατήσει στο γήπεδο γιατί τον δίωξανε από τα επίσημα επειδή δεν είχε πρόσκληση.

–           Η αντιμετώπιση των φιλάθλων. Ξέρετε πόσες φορές, προσωπικά εγώ, έχω νοιώσει εχθρική συμπεριφορά από το προσωπικό σας; Ξέρετε πόσες φορές ένοιωσα αδικημένος έναντι των Ξένων φιλάθλων που έρχονται στο γήπεδο μια φορά το χρόνο και μου τους τοποθετείτε στη θέση που εγώ έχω πληρώσει για όλο το χρόνο; Η κατάσταση του γηπέδου είναι αυτή που αρμόζει σε ένα πολιτισμένο κόσμο; Σχετικά σας είχα αποστείλει ένα e-mail στις 21/8/2016 αμέσως μετά τον φιλικό αγώνα με τον ΠΑΟΚ και σας περιέγραφα την απαράδεκτη κατάσταση του γηπέδου. Δεν ξέρω αν περιήλθε στη γνώση σας, θα έπρεπε όμως γιατί δημοσιεύτηκε και στον τοπικό τύπο.

–           Το σπουδαιότερο όλων.  Είναι κάτι που δεν γράφεται ανοικτά κ. Πανόπουλε γιατί δεν υπάρχουν αποδεδειγμένα στοιχεία για να το υποστηρίξω. Είμαι στη διάθεση σας όμως εάν το επιθυμείται να σας το εκφράσω προσωπικά.

κ. Πανόπουλε. Η πολιτική του «όποιος δεν του αρέσει να του δώσουμε τα λεφτά του και να φύγει», βλάπτει σοβαρά την ομάδα. Γιατί φίλαθλο τον φίλαθλο αδειάζουν οι κερκίδες. Τα αποτελέσματα της σας πικραίνουν, πικραίνουν όμως και εμάς που βλέπουμε συνεχώς το γήπεδο μας άδειο. Δεν μας αρέσει να βλέπουμε την ομάδα μας να παίζει μπροστά σε 500 φιλάθλους.

Την λύση θα τη δώσετε εσείς κ. Πανόπουλε.

Με εκτίμηση

Αργύριος Ανδριώτης