«Κοινωνικο-οικονομική Κρίση και Ανεργία. Επιπτώσεις στο Άτομο και το Περιβάλλον του και Δυνατότητες»

 

 

Το Τοπικό Τμήμα Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ξάνθης, μέσα στο πλαίσιο του πολύπλευρου ρόλου του σε τοπικό επίπεδο, σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης, σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα «Κοινωνικο-οικονομική κρίση και ανεργία. Επιπτώσεις στο άτομο και το περιβάλλον του και δυνατότητες», που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης.

Η διεθνής οικονομική κρίση έχει διαμορφώσει μία αρνητική κατάσταση σε πολλές χώρες, μία από τις οποίες αποτελεί και η Ελλάδα, ενώ αποτελεί κοινή παραδοχή πως αγγίζει τόσο το γενικό πληθυσμό όσο και τις ευάλωτα κοινωνικά ομάδες. Αποτέλεσμα αδράνειας των κυβερνήσεων ή ελλιπών κυβερνητικών πολιτικών είναι η δημιουργία εκρηκτικών καταστάσεων που οδηγεί σε βαθειά κοινωνική κρίση.

Μία από τις κύριες επιπτώσεις της κρίσης είναι η ανεργία που αναδεικνύεται σε έναν από τους κρίσιμους παράγοντες για τη δημιουργία κοινωνικών προβλημάτων και θεμάτων που άπτονται της ψυχικής υγείας. Οι δε ελεύθεροι επαγγελματίες συνθλίβονται κάτω από το βάρος ανταπόκρισης των αναγκών και ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι βλέπουν τους οικονομικούς πόρους τους να μειώνονται.

Απόρροια του φαινομένου της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης είναι όλο και περισσότερα μέλη οικογενειών και κοινοτήτων να καθίστανται σε ευαλωτότητα ή να εισέρχονται σε καταστάσεις κινδύνου.

Απώτερος σκοπός της ημερίδας, μέσα στο πλαίσιο αλληλεπίδρασης με τα παρόντα άτομα, είναι ο ανοιχτός διάλογος και συζήτηση επί του συγκεκριμένου ζητήματος και η χρήση εφοδίων που τα άτομα θα αποκομίσουν, όταν και εκεί που κρίνουν πως πρέπει.

+ι+κ+θ+Υ+κ+Σ+ε+ε+Σ-+Ω+ε+Χ+κ+β+Φ+Σ+μ pdf

+Σ+ο+β+μ+Σ-+Ω+ε+Χ+κ+β+Φ+Σ+μ pdf 1