Ενθέματα αφρού πολυουρεθάνης: τα τέλεια για την αύξηση του στήθους

Το νέo επίτευγμα για να απολαύσουμε φυσικό, όμορφο μπούστο που διαρκεί για πάντα.
Το 2003, όταν η Σαμάνθα Τζόουνς έκανε πάρτι στα Χάμπτονς (στο Sex and the City εννοείται), οι απρόσκλητες μπίμπο είχαν στήθη σαν πεπόνια που φαίνονταν από μακριά ότι ήταν πλαστικά. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει πολλά χρόνια και πολλά είδη ενθεμάτων μέχρι που φτάσαμε στα ενθέματα του μέλλοντος. Το υλικό που αλλάζει την ιστορία της επέμβασης αύξησης στήθους είναι ο αφρός πολυουρεθάνης.
Ο πλαστικός χειρουργός Παναγιώτης Μάνταλος, με εμπειρία σε περισσότερες από 1000 επεμβάσεις στήθους, μας εξηγεί πώς τα νέα ενθέματα αποτελούνται από συνεκτική σιλικόνη και έχουν επίστρωση αφρού πολυουρεθάνης. “Το κυριότερο πλεονέκτημα τους είναι ότι δεν αναπτύσουν ποτέ κάψα και διατηρούν το σχήμα και την θέση τους. Το μειονέκτημα είναι η αρχική δυσκολία στην τοποθέτηση τους, που απαιτεί ειδική εκπαίδευση και η μεγαλύτερη τιμή τους”.

“Παρότι έχουν κυκλοφορήσει από τις αρχές της 10ετίας του ’90, χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να αξιολογηθεί η ασφάλειά τους και άδεια από το FDA, έλαβαν μετά από μια δεκαετία. Έτσι σήμερα είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια τους, αφού έχουν εφαρμοστεί για πάνω από 25 χρόνια. Προσωπικά, τα χρησιμοποιούσα παλαιότερα, σαν λύση, σε ειδικές περιπτώσεις ανάπτυξης κάψας σε ενθέματα σιλικόνης, αλλά τώρα τα χρησιμοποιώ όλο και περισσότερο και σαν αρχική εφαρμογή”.

“Τα αξιόλογο πλέον, σαν τα πιο αξιόπιστα ενθέματα, μιας και η εταιρία παραγωγής τους, παρέχει εγγύηση εφ’ όρου ζωής, για την χρήση τους. Η τιμή (υπερδιπλάσια από εκείνη των υπολοίπων) είναι ένα σοβαρό θέμα όμως θεωρούνται επένδυση για μια ζωή. Προσφάτως υπάρχει αντιπρόσωπος και στην Ελλάδα”.

Ο πλαστικός χειρουργός Παναγιώτης Μάνταλος είναι National Secretary της ISAPS (International Society of Aeshetic Plastic Surgery) στη χώρα μας. Παρακολουθώντας πολλά διεθνή συνέδρια έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μια τάση πλέον διεθνώς για χρήση των συγκεκριμενων ενθεματων, στις αυξητικές μαστού!