Πάγωσαν οι κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων μαζί  τις παγωνιές

 

Σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ξάνθης με το σκεπτικό ότι αυτές δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα, στην λογική ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται αυτό το γεγονός, δηλαδή το κλείσιμο των δρόμων, και το χρησιμοποιεί εναντίων τους.

Σύμφωνα με την λογική της κυβέρνησης όταν οι σγροτοκτηνοτρόφοι κατεβαίνουν στους δρόμους στοχοποιούνται με αποτέλεσμα οι κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που πλήττονται από το κλείσιμο των δρόμων, να στρέφονται με την ανάλογη προπαγάνδα της κυβέρνησης, εναντίων των αγροτοκτηνοτρόφων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των κτηνοτρόφων Ξάνθης Θ. Λουκμακιά, υπάρχει ακόμη ένας λόγος παραπάνω για κινητοποιήσεις αφού η κακοκαιρία έγινε η αιτία να χαθούν τα νεογέννητα ζωντανά και φυσικά να χαθούν τα έμβρυα από τα παραγωγικά ζώα λόγω του κρύου και όπως είναι φυσικό, ο ΕΛΓΑ, είναι ζήτημα αν θα τους αποζημιώσει.

Μπορεί οι αγροτοκτηνοτρόφοι να έχουν πολλούς λόγους για να κατεβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις όμως, όπως προαναφέρθηκε, το αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό.

Σύμφωνα με τον Θ. Λουκμακιά, οι αγρότες προσανατολίζονται να προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δραστήρια για τις παρακρατήσεις των επιδοτήσεων, θέματα που θα έρθουν στο ευρωκοινοβούλιο με την συνεννόηση των Ευρωβουλευτών.

 

ΟΡΕΙΝΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΣ

 

Όπως ανέφερε ο Θ. Λουκμακιάς παραβρέθηκε σε μία συνάντηση των κτηνοτρόφων της ορεινής περιοχής της Ξάνθης, στην Σμύνθη, όπου παρουσία ειδικών συζητήθηκε το θέμα της οργάνωσης τους σε συνεταιρισμό με όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των κτηνοτρόφων Ξάνθης, το ενδιαφέρων είναι πολύ μεγάλο και συζητούνται αυτή την περίοδο τα διαδικαστικά, όπως λογιστικά και νομικά θέματα.

Αξιοσημείωτο είναι τα γεγονός, κάτι που τόνισε, ότι οι συνεταιρισμοί μπορούν να τύχουν ενισχύσεων σύμφωνα με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.