ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


της Μιμής Ντενίση

Οι παραστάσεις συνεχίζονται και τον  Φεβρουάριο

 

Η παράσταση της δεκαετίας, για 3η χρονιά,  συνεχίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  και λόγω της τεράστιας επιτυχίας, οι παραστάσεις παρατείνονται  και  τον Φεβρουάριο.

Η παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε κείμενο και σκηνοθεσία Μιμής Ντενίση και μία πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών, με τη ζωντανή μουσική συνοδεία της Εστουδιαντίνας και του Μπάμπη Τσέρτου μάγεψε το κοινό της Θεσσαλονίκης και απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι βρίσκεται στην απόλυτη αιχμή του δόρατος, προκαλώντας στους θεατές  συγκίνηση, χαρά, αλλά και νοσταλγία.

Η υπόθεση του έργου

Μια αρχόντισσα της Σμύρνης, η Φιλιώ θυμάται και νοσταλγεί τη ζωή της εκεί. Ο νους της φεύγει από την προσφυγική γειτονιά, όπου ζει πια,  και ξαναζεί στη χρυσή εποχή της κοσμοπολίτισσας Σμύρνης, όταν ήταν για όλους το μαργαριτάρι της Ανατολής, ο Παράδεισος της Ιωνίας και η Πόλη των Απίστων για τους Οθωμανούς. Ο άντρας της Φιλιώς, όπως και ο πατέρας της και τα παιδιά της, φανατικός Έλληνας και Βενιζελικός ζει με το όνειρο της Μεγάλης Ιδέας. Ο αδελφός του και η οικογένειά του, επίσης πετυχημένοι έμποροι, Βασιλικοί και φανατικοί Μικρασιάτες θέλουν τη Σμύρνη αυτόνομη.  Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο οικογένειες, η αρμονική συνύπαρξη με Τούρκους και Λεβαντίνους, οι ανεκπλήρωτοι, απαγορευμένοι έρωτες ανάμεσα στις διαφορετικές φυλές, τα γλέντια τους, τα τραγούδια, τα όνειρά τους κυριαρχούν στο έργο. Σημαντικό, όμως, ρόλο παίζουν και τα ιστορικά γεγονότα που επηρεάζουν τη ζωή όλων ερήμην τους, από τον ερχομό των Ελλήνων ως ελευθερωτών μέχρι την καταστροφή της μοναδικής ομορφιάς της πόλης και την αναγκαστική μετανάστευση. Μέσα από την ιστορία της οικογένειας ξετυλίγεται και η ευρύτερη ιστορία της Σμύρνης.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Μιμή Ντενίση

Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας

Μουσική – Ενορχηστρώσεις: Ανδρέας Κατσιγιάννης

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Χορογραφίες: Mάρω Μαρμαρινού

 

Ερμηνεύουν:

Μιμή Ντενίση, Κώστας Βουτσάς, Tάσος Χαλκιάς, Μιχάλης Μητρούσης Τάσος Νούσιας,  Χριστίνα Αλεξανιάν, Μάνος Ζαχαράκος, Δημήτρης Μακαλιάς, Κατερίνα Γερονικολού, Νέλη Αλκάδη, Μαρία Εγγλεζάκη, Αναστασία Σκοπελίτη

Συμμετέχουν επίσης, οι: Χρήστος Γεωργαλής, , Χρήστος Βελιάνο, Μαριλένα Δήμα, Εβελίνα Κυπραίου, Δήμητρα Μιχαηλίδου, Άγγελος Μπέσσας, Ζαχαρένια Φραγκιαδάκη, Ηλίας Νομικός, Νικόλας Γκιούλης, Μαριλένα Κάραλη, Φίλιππος Ζαρφειάδης.

 

Συμμετέχει ζωντανά η ορχήστρα Εστουδιαντίνα

Τα τραγούδια ερμηνεύουν o Mπάμπης Τσέρτος και η Σοφία Μέρμηγκα

Παραστάσεις :

Τετάρτη 19:00

Πέμπτη 19:00

Παρασκευή  20:00

Σάββατο 20:00

Κυριακή 18:30

 

Τις Παρασκευές 13 & 20/1, καθώς και τις Παρασκευές 10 & 24/2 δεν θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις.

 

 

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

2 ώρες και 50 λεπτά με το διάλειμμα

 

Trailer «Σμύρνη μου αγαπημένη»:

https://www.youtube.com/watch?v=qiih7UqpCE

 

Εισιτήρια από 12€

 

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

 

  • Στα εκδοτήρια του ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 25ης Μαρτίου & Παραλία. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10.00-18.00. Τηλέφωνο: 2310 895938-9.
  • Στην Πλατεία Αριστοτέλους.  Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο: 10:00-15:30, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:10:00-14:00 και 17:30-20:00.
  • Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.tch.gr.