Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη και στο παραπέντε πήρε τον Ιλχάν η Φώφη, όμως πληροφορίες μας λένε ότι οι κουβέντες με τον πρώην βουλευτή του ποταμιού και της ΝΔ ήταν σε προχωρημένο στάδιο.

Εδώ υπάρχουν ενστάσεις γιατί μέχρι σήμερα ο κ. Ιλχάν δεν έκρυψε τις θέσεις του για την μειονοτική εκπαίδευση και συζητούνται  έντονα στο παρασκήνιο οι επαφές του με το DEB και παρ όλα αυτά η ΝΔ συνέχιζε να συζητά μαζί του ελέω… σταυρών.

Τώρα βέβαια τι ακριβώς έγινε και ο Ιλχάν πήγε με την Φώφη και όχι με τον Μητσοτάκη, ουδείς μπορεί να γνωρίζει τους λόγους.

Το σίγουρο είναι ότι κάτι παραπάνω του έδωσε η Φώφη Γεννηματά για να τον προσεταιριστεί και αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

Τελικό συμπέρασμα απ όλη την ιστορία είναι ότι τα κόμματα των Αθηνών όταν συνομιλούν με τους μειονοτικούς γυρολόγους βουλευτές και υποψηφίους βουλευτές, ανταλλάσσουν σταυρούς με…άγνωστες προεκτάσεις για τα Εθνικά μας θέματα και κυρίως την Θράκη.

Ελπίζουμε να είναι εσφαλμένο το συμπέρασμα μας αλλά η αίσθηση ότι η Αθήνα ανεξάρτητα με το ποιο κόμμα συνομιλεί μαζί τους, το θέμα της Θράκης το λαμβάνει υπ όψη της με πολύ ελαφριά την συνείδηση της και ακόμη ποιο σίγουρο είναι ότι μια μέρα θα την πληρώσουν την νύφη οι Θρακιώτες είτε είναι Χριστιανοί είτε Μουσουλμάνοι.

Μακάρι να βγούμε ψεύτες.