Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Σίγουρα η κίνηση της Φώφης Γεννηματά δεν ήταν τυχαία αλλά και η σύμπραξη μαζί της όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Είχαμε γράψει παλαιότερα ότι αυτό το ευκαιριακό ΠΑΣΟΚ που άνδρωσε τον ΣΥΡΙΖΑ δε θα είχε πρόβλημα να ξαναφύγει και να γυρίσει στην βάση του, όταν «μυριστεί» εξουσία και μάλλον αυτό είναι σε εξέλιξη.

Αυτός είναι άλλος ένας λόγος για  να αιφνιδιάσει ο Τσίπρας με εκλογές. Αν τις «τρενάρει» κι άλλο θα μείνει μόνο με τους βουλευτές του.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτό πάρα πολύ σύντομα θα ξεκαθαρίσει, άλλωστε το μη κλείσιμο της αξιολόγησης δεν είναι τυχαίο. (Σιγά μην τον έπιασαν ξαφνικά οι ευαισθησίες για τον λαό, λόγω των νέων μέτρων)

Αν κρίνουμε από τις κινήσεις και από αυτά που ακούγονται από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είναι στο ΣΥΡΙΖΑ, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό είναι έτοιμο να τον αφήσει και να ξαναγυρίσει στο «μαντρί».

Η αισιοδοξία ότι μπορεί η κεντροαριστερά όπως λένε οι δημοσκόποι, να κινηθεί σε ποσοστά τρίτου και δευτέρου κόμματος, έχει δώσει φτερά στην Φώφη και τους συνεργάτες της  η οποία στηριζόμενη και από προοδευτικούς του ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνει το πολιτικό θαύμα της νεκρανάστασης της Σοσιαλδημοκρατίας.