Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Τοπείρου ο Δήμαρχος Θ. Μίχογλου είπε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος του στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τον επισκέφτηκαν, κάνοντας την ύστατη προσπάθεια τους να δηλώσουν την παρουσία τους κοντά στα προβλήματα του λαού της Ξάνθης μετά από μία αδράνεια δυόμιση ετών.

Είναι λυπηρό τα θέματα που αντιμετωπίζει ο φτωχότερος δήμος της Ελλάδος, ενώ έχει την τύχη να εκπροσωπείτε από τρείς κυβερνητικούς βουλευτές και αυτά να μένουν άλυτα.

 

 

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τους Βουλευτές του                     Ν. Ξάνθης κ. Γρηγόρης Στογιαννίδης και κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ επισκέφθηκαν την Δευτέρα 09 Ιανουαρίου 2017 τον Δήμαρχο Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου, στο γραφείο του στο Δημαρχείο. Στη συνάντηση παρόντες επίσης ήταν                       οι Αντιδήμαρχοι κ. Χαράλαμπος Κουτσομιχάλης και κ. Χουσεΐν Ογλού Σουνάϊ.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου στην τοποθέτησή του επισήμανε τα πολλά προβλήματα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.

Αναφέρθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο που εξαιρεί τον Δήμο Τοπείρου με τους γειτονικούς Δήμους να έχουν προσεχθεί περισσότερο. Αναφέρθηκε στο θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου και τους ζήτησε να κάνουν ενέργειες προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στον Δήμο για προσλήψεις ή να ενεργοποιηθεί η κινητικότητα από άλλες υπηρεσίες.

Επισημάνθηκε το έντονο πρόβλημα που υπάρχει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς κοινόχρηστων χώρων (πλατείες, γήπεδα κτλ).

Ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και ενέργειες προκειμένου η έκταση της πρώην «Φωνής της Αμερικής» να παραχωρηθεί στον Δήμο ώστε να αξιοποιηθεί.

Για τους Αναδασμούς γενικότερα επισήμανε την καθυστέρηση που υπάρχει για την ολοκλήρωση τους και ζητήθηκε άμεσα οι 2 βουλευτές να «πιέσουν» τον αρμόδιο Υπουργό για να ξεπεραστούν τα προβλήματα στον Αναδασμό του Ερασμίου που βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Συζητήθηκαν κι άλλα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία και την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου.

Τέλος ο κ. Θ. Μίχογλου επεσήμανε ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον Δήμο Τοπείρου αφού συγκαταλέγεται στους φτωχότερους Δήμους της Ελλάδος, βάση του κατά κεφαλήν εισοδήματος,  με την ανεργία να βρίσκεται πάνω από 40%.