Τα Μυστικά για επιτυχημένο σπανακόρυζο. Διαβάστε όλα όσα μοιράζομαι μαζί σας, ακολουθήστε τα βήμα βήμα και φτιάξτε το καλύτερο και νοστιμότερο σπανακόρυζο της ζωής σας!

-Σοτάρουμε τα λαχανικά, κρεμμύδια και πράσο με το σπανάκι και σοτάρουμε το ρύζι στο λάδι και στα υπόλοιπα υλικά. Πρώτο, γιατί αυτό θα βοηθήσει το ρύζι να μείνει σπυρωτό και να χυλώσει σωστά, χωρίς να γίνει λαπάς και δεύτερον γιατί θα ρουφήξει όλο τον χυμό των λαχανικών και θα γίνει πολύ πιο νόστιμο.

Απαραίτητο για την επιτυχία του σπανακόρυζου είναι το σιγανό μαγείρεμα σε πολύ χαμηλή φωτιά.

-Όταν περάσει ο χρόνος βρασμού θα δείτε στην κατσαρόλα αρκετό ζουμάκι. Γι’ αυτόν το λόγο σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρύζι να τραβήξει όσο υγρό χρειάζεται, αλλά ταυτόχρονα θα παραμείνει σπυρωτό.

-Βάζουμε πράσο, 1 κομμάτι μόνο, γιατί η γλύκα του εξισορροπεί την έντονη γεύση από το σπανάκι και ταυτόχρονα γίνεται λιγότερο στυφό στην επίγευση.

Αν θέλουμε βάζουμε λίγη ντομάτα πελτέ ή ψιλοκομμένη. Και πάλι όμως, το σερβίρουμε με λεμόνι. Λεμόνι και σπανάκι κάνουν τέλειο συνδυασμό στη γεύση.

-Πράσο, σπανάκι, άνηθος, λεμόνι, αποτελούν έναν από τους πιο ωραίους συνδυασμούς της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Αυτόν τον συνδυασμό υλικών τον συναντούμε συχνά σε πολλές τοπικές κουζίνες σε όλη την Ελλάδα είτε σε νηστίσιμες συνταγές είτε σε συνταγές με κρέας και θαλασσινά.

Να θυμάστε ότι λατρεύω να μοιράζομαι μαζί σας τις συνταγές μου, αλλά και τα μυστικά για σίγουρη επιτυχία, που αντλώ μέσα από τη δουλειά μου. Θέλω να κάνετε με τα χέρια σας τα τέλεια μαγειρέματα.

Δείτε επίσης τα λαχταριστά και υπέροχα για το χειμώνα Λαζάνια με Σπανάκι!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θέλει να τα μοιράζεται όλα μαζί σας και το κάνει πραγματικότητα μέσα από το argiro.gr