Ο άγνωστος δράστης σταμάτησε σε κοντινή απόσταση και πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές εναντίον της κλούβας που εκείνη την στιγμή βρίσκονταν μέσα οι αστυνομικοί
Adtech Ad

Σε συναγερμό βρίσκεται η Αστυνομία ύστερα από ένοπλη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε 18 λεπτά μετά τις 6 το πρωί, σε βάρος διμοιρίας των ΜΑΤ, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της οδού Χ. Τρικούπη 50.

AdTech Ad

Άγνωστος δράστης, προσέγγισε το σημείο πιθανόν πεζή, σταμάτησε στο ύψος της οδού Χαριλάου Τρικούπη 57 και χωρίς να γίνει εγκαίρως αντιληπτός από τους αστυνομικούς, άνοιξε πυρ εναντίον της κλούβας, πυροβολώντας τουλάχιστον 3 φορές.

Οι αστυνομικοί που εκείνη την στιγμή έμπαιναν στην κλούβα λόγω και της αλλαγής βάρδιας, δεν απάντησαν στα πυρά, αφού αρχικά δεν κατάλαβαν ούτε από πού έρχονταν, ενώ από θραύσματα τζαμιών του λεωφορείου, τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά στο πόδι και στην κοιλιακή χώρα ένας 34χρονος αστυνομικός – ειδικός φρουρός, και πατέρας τριών ανήλικων παιδιών ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401.

Από εκείνη την στιγμή έχει αποκλειστεί ο χώρος και έρευνες πραγματοποιούν στο σημείο άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Από το ύψος της οδού Χαριλάου Τρικούπη 57 συνελέγησαν 3 κάλυκες από πολεμικό τουφέκιο, πιθανώς Καλάσνικοφ ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τυχόν κάμερες που να έπιασαν τις κινήσεις του δράστη και τυχόν συνεργών του με ακρίβεια.

Όπως το πόσοι ήταν, γιατί θεωρείται δύσκολο να μην είχε μία ομάδα υποστήριξης ο ένοπλος, από πού ακριβώς βγήκε, ενδεχομένως από την οδό Αραχώβης και πως προς ποια ακριβώς κατεύθυνση διέφυγε.

Ενδεχομένως το περιστατικό να έχει σχέση με την σύλληψη της Πόλας Ρούπα και να είναι μίας μορφής απάντηση ως αντίποινα από ασύλληπτα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα ή κάποιας νέας τρομοκρατικής οργάνωσης και προφανώς οι Αρχές βρίσκονται σε αναμονή ανάληψης ευθύνης για την επίθεση αυτή.

Υπενθυμίζεται, πως στις 14 Νοεμβρίου 2016, η πρωτοεμφανιζόμενη «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» ανέλαβε την ευθύνη για τις ένοπλες επιθέσεις στην γαλλική και την μεξικανική Πρεσβεία αλλά και για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ τον Μάιο του 2014.

Στην προκήρυξή τους ανέφεραν μάλιστα, πως τρέφουν μεγάλο σεβασμό στον Επαναστατικό Αγώνα και τον Νίκο Μαζιώτη αλλά ακολουθούν δικό τους δρόμο. Η Αντιτρομοκρατική, λοιπόν, καλείται να εξετάσει εάν πρόκειται για άτομα που ίσως να προέρχονται από αυτή την οργάνωση, αν και οι ίδιοι τονίζουν σε αυτή την προκήρυξη ότι δεν είναι παρακλάδι κανενός και στη συνέχεια ανέφεραν με λεπτομέρειες τον τρόπο και τους λόγους που προχώρησαν στα συγκεκριμένα χτυπήματα, αν και αίσθηση είχαν προκαλέσει τα λάθη τους στις ημερομηνίες των χτυπημάτων στα οποία και αναφέρονταν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για δολοφονική επίθεση και ανακοίνωσε ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, θα μεταβεί στο νοσοκομείο για να επισκεφθεί τον τραυματία αστυνομικό.

Κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, άσκησε μέσω Twitter, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.