Δυστυχώς η ανακοίνωση της πολιτικής αρχής της αστυνομίας, μόνο χαμόγελο πίκρας προκαλεί στους Έλληνες φορολογούμενους οι οποίοι βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να εξανεμίζονται για να συντηρηθούν στην χώρα μας αλλοδαποί οι οποίοι μπήκαν κρυφά στην Χώρα μας και στερούν πόρους που έχουν άμεση ανάγκη οι Έλληνες Πολίτες.

Ο αριθμός των επιστροφών είναι τόσο μικρός σε σχέση με τον αριθμό των λάθρα εισερχομένων πολιτών άλλων χωρών στην Χώρα μας.

Είναι λυπηρό οι πολιτικοί προϊστάμενοι της Αστυνομίας να την βάζουν στην διαδικασία ενημέρωσης των πολιτών για αυτά τα πενιχρά αποτελέσματα σε σχέση με το κόστος συντήρησης ανθρώπων στην Χώρα μας οι οποίοι απορροφούν πόρους και σίγουρα η αναφορά δεν γίνεται για τους ανθρώπους οι οποίοι έφυγαν βίαια από την Χώρα τους, αλλά για όλους αυτούς που αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι οποίοι βρήκαν ξέφραγο αμπέλι την Χώρα μας και μπήκαν, γιατί ξέρουν ότι η πολιτικοί αυτού του τόπου, έχουν μία «περίεργη» λογική για το τι είναι σύνορα και με ποιες θυσίες αυτά κρατήθηκαν έτσι όπως έχουν σήμερα.

Κρίμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Ακόμη 1.488 επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους διαχειρίστηκαν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας τον μήνα Δεκέμβριο

Οι επιστροφές πραγματοποιούνται μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από την Ελληνική Αστυνομία

Από τις αρχές του έτους έχουν επιστραφεί συνολικά στις χώρες καταγωγής τους 19.151 άτομα

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, άλλοι 1.488 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, το μήνα Δεκέμβριο.

Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (717 άτομα), το Πακιστάν (213 άτομα), το Μαρόκο (75 άτομα), τη Γεωργία (74 άτομα), την Αλγερία (73 άτομα),  το Ιράκ (63 άτομα), το Ιράν (51 άτομα) και το Αφγανιστάν (50 άτομα).

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους έχουν επιστραφεί συνολικά στις χώρες καταγωγής τους 19.151 άτομα.