ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

Παρακολουθώντας κανένας το φωτορεπορτάζ από τον Δήμο Τοπείρου και την συμμετοχή των νέων στον αγιασμό των υδάτων, όπου αψηφώντας το κρύο, βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Βορείου Αιγαίου για να “πιάσουν” τον σταυρό, βγαίνει το συμπέρασμα ότι στις μικρές κοινωνίες οι άνθρωποι είναι ακόμη ποιο ζεστοί μεταξύ τους,  θέλουν να κάνουν όλοι μαζί πράγματα προς όφελος της δικιάς τους μικρής κοινωνίας και εκεί είναι το κλειδί και η στήριξη των αυτοδιοικητικών δηλαδή  να εστιάσουν στην  συμμετοχή τών συνδημοτών τους σε κοινά πράγματα και σε πράγματα που τους ενώνουν.

Α.Π.

 

Με έντονα καιρικά φαινόμενα αλλά με την παρουσία  εκατοντάδων πιστών, με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη γιορτάστηκε στον Δήμο Τοπείρου η ημέρα των Θεοφανείων. «Το Φως της Χριστιανοσύνης που είναι, ταυτόχρονα, φως της Πίστης και του Πολιτισμού μας, να οδηγεί τα βήματά μας στο δρόμο της Ειρήνης και της καταξίωσης. Χρόνια Πολλά, Καλή Φώτιση, Δύναμη και Υγεία» ευχήθηκε ο Δήμαρχος Τοπείρου κ Θωμάς Μίχογλου κατά την τελετή Αγιασμού των υδάτων στην παραλία των Μαγγάνων.

Δεν έλειψαν και οι τολμηροί κολυμβητές που αψηφώντας τα παγωμένα νερά του Θρακικού Πελάγους έπεσαν στην θάλασσα, προκειμένου να πιάσουν τον  Σταυρό.

Στον Αγιασμό επίσης ήταν παρόντες ο Δημοτικός Σύμβουλος Θ. Τζελεπάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Π. Αγγελάκης, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων, και φορέων της περιοχής και πλήθος κόσμου.