Η κυβέρνηση εκτός από τους πολίτες, καταδικάζει και το προσωπικό του Νοσοκομείου Ξάνθης. Τι λένε για αυτό οι βουλευτές;

Το προσωπικό του Νοσοκομείου της Ξάνθης με ανακοίνωση του κάνει έκκληση στους πολίτες που επισκέπτονται το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών να έχουν υπομονή, τονίζοντας ότι έχει φτάσει στα όρια του.

Δυστυχώς η τραγική εικόνα που παρουσιάζει το νοσοκομείο της Ξάνθης λόγω αθρόας προσέλευσης πολιτών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, δημιουργεί γκρίνιες ακόμη και βία, έχει ονοματεπώνυμο.

Αυτοί που έφεραν σε αυτό το χάλι την δημόσια υγεία στην Ξάνθη και σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος, ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις «αυταπάτες» για τον τρόπο διακυβέρνησης της Χώρας, έχει στην κυριολεξία αφανίσει, «ρημάξει», την πρωτοβάθμια υγεία στην Ξάνθη και σε όλη την Χώρα, με αποτέλεσμα τα Νοσοκομεία εκ των πραγμάτων, όπως της Ξάνθης, να έχουν επωμισθεί και αυτόν τον ρόλο, παρ όλο που δεν είναι στις αρμοδιότητες του.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την περασμένη εβδομάδα και σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων του νοσοκομείου, να «πιαστούνε» στα χέρια, γιατροί και  νοσηλευτικό προσωπικό με ασθενείς, οι οποίοι λόγω της πολύωρης αναμονής, εκνευρίστηκαν και ξέσπασαν βίαια.

 

Η ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου του Νοσοκομείου της Ξάνθης τα λέει όλα.

 

Η ΕΙΝΟΚΥΞ συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ξάνθης  καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους προπηλακισμούς και την απόπειρα βιαιοπραγίας ενάντια σε γιατρούς κατά την ώρα άσκησης των καθηκόντων τους που συνέβησαν πρόσφατα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών(ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Ξάνθης. Οι Γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για να ανταποκριθούν στην μεγάλη προσέλευση ασθενών στο ΤΕΠ  και είναι απαράδεκτο, είναι πραγματικά ντροπή κάποιοι να δημιουργούν πρόβλημα διεκδικώντας βίαια και αυθαίρετα  προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση. Τέτοιες πρακτικές  σε συνδυασμό με τον φόρτο εργασίας οδηγούν τους γιατρούς στην  επαγγελματική εξουθένωση με κίνδυνο το τμήμα του ΤΕΠ να παραμείνει χωρίς γιατρούς. Ήδη 2 γιατροί είναι έτοιμοι να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Είναι γεγονός ότι η αναμονή στο ΤΕΠ τις τελευταίες μέρες  είναι μεγάλη αλλά με κανένα τρόπο δεν φτάνει αυτό  που παρατηρείται σε Νοσοκομεία του Κέντρου. Είναι επίσης γεγονός ότι η έλλειψη υποδομών για άσκηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης οδηγεί μεγάλο αριθμό από ασήμαντα περιστατικά στο Νοσοκομείο. Αυτό αυξάνει το χρόνο   αναμονής ,δημιουργεί εκνευρισμό, οι γιατροί αναλώνονται σε επουσιώδη περιστατικά και φτάνουν πολύ συχνά στα όρια της υπερκόπωσης  με δυσάρεστα επακόλουθα για τους ίδιους και τους ασθενείς .

Η ΕΙΝΟΚΥΞ κάνει έκκληση στους συμπολίτες μας που ζητούν τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου να έχουν υπομονή , γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας  ότι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό  αγωνίζονται ευσυνείδητα και κάτω από  αντίξοες συνθήκες  για να τους εξυπηρετήσουν .