Τα προσωπικά δεδομένα στη…φόρα από τον Δήμο Ξάνθης

 

Δεν χρειάζεται να πάει κανένας στις «εισπρακτικές» εταιρείες ούτε στις τράπεζες για να μάθει αν ο ίδιος ή ο γείτονας του είναι «μπατακτσής»

Μία βόλτα στην είσοδο του δημαρχείου της  Ξάνθης θα βρει τα στοιχεία που χρειάζεται.

Στον αριστερό τοίχο στην είσοδο του δημαρχείου όπως μπαίνει κανείς από την κεντρική πλατεία και στον προθάλαμο, υπάρχουν καρφιτσωμένα τα στοιχεία των οφειλετών στο ΙΚΑ και στους ασφαλιστικούς φορείς.

Δυστυχώς το ίδιο το κράτος που είναι επιφορτισμένο να προστατεύσει την ιδιωτικότητα των πολιτών και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα…το ίδιο το κράτος τα βγάζει «φόρα παρτίδα».

Όπως μας γνώρισαν οι υπεύθυνοι του δήμου Ξάνθης, μετά από εντολή του αρμοδίου υπουργείου όποιος έχει οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, ο δήμος είναι υποχρεωμένος να…βγάζει στα «μανταλάκια» διευθύνσεις και ονόματα.

Έτσι λοιπόν αν θέλετε να μάθετε –το ξέρετε ήδη- αν έχετε οφειλές στα σφαλίστηκα σας ταμεία ή ο γείτονας σας, δεν χρειάζεται να ρωτήσετε κανέναν. Πάτε και βλέπετε φαρδιά πλατειά το όνομα σας στους οφειλέτες.

Στην είσοδο του δημαρχείου, υπάρχουν τα σχετικά σημειώματα που λένε στον κόσμο όλο-ευτυχώς που δεν ανακοινώνονται από τα μεγάφωνα-ακόμη – ποιοί χρωστάνε στα ασφαλιστικά ταμεία.

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι είναι πολλά τα ονόματα. Μάλιστα ο επιφορτισμένος υπάλληλος που εκτελεί χρέη δημίου των προσωπικών δεδομένων, εννοείται, με εντολή των αριστερών «δημοκρατών» που διοικούν τον τόπο, μας είπε ότι σε λίγο θα αρχίσουμε να «κρεμάμε» τους οφειλέτες και στον άλλον τοίχο, απέναντι. Τόσοι πολλοί είναι.

Μίλησε κανένας για Δημοκρατία Στον ΣΥΡΙΖΑ;